Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ilçe merkezinde engelli bireylerin mahalle muhtarlıklarına engelsiz bir şekilde ulaşabilmeleri için 28 muhtarlık binasına engelli rampası inşa etti.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü, ilçe genelinde hayatı kolaylaştırma ve engelleri ortadan kaldırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus genelinde yürütülen yeni muhtarlık binası ve bakım onarım işlemlerine, mevcut durumu ile engelli bireyler için elverişsiz olan muhtarlık binalarına engelli rampaları yapılması da dahil edildi. İlçe merkezinde bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan 28 muhtarlık binasına, engelli rampası ve korkuluklar inşa edilerek, engelli vatandaşların muhtarlıklara giriş-çıkışındaki engeller ortadan kaldırıldı.

Ergenekon Mahallesi Muhtarı Yunus Anacık, gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tüm hizmetlerden memnun olduklarını söyledi. Anacık, “Engelli bireyler önceden dışarıda bekliyordu, evrakları ben onlara götürüyordum. Ama şimdi kendileri içeri kadar girebiliyor. Artık özellikle aşırı sıcak havalarda ve yağışlı havalarda kimse dışarıda beklemek zorunda kalmayacak. Ben şahsen muhtar olarak hizmetlerden memnunum. Bugüne kadar kimsenin ulaşamadığı yerlerde bile asfalt çalışmaları yapılıyor. Sadece kendi mahallemde değil, her mahallede Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini görüyoruz. Daha önceleri çinko sacın altında hizmet veriyorduk. Buraya gelen vatandaş kışın donuyor, yazın da sıcaktan terliyor, duramıyordu. Oturacak masa, sandalye bile yoktu. 15 sene öncesiyle mukayese ettiğimizde diyecek söz bulamıyoruz. Belediye bünyesinde kurulan Muhtarlık İşleri Dairesi ile de iletişimimiz iyi. Bir telefon ediyoruz anında yanıt alıyoruz. Özlem duyduğumuz hizmetler artık bir telefon kadar uzağımızda” dedi.

Gaziler Mahallesi Muhtarı Emir Can Aksan da engelli vatandaşların muhtarlıklara erişimde yaşadıkları sorunları Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini belirterek, “Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne müracaat ettik ve hemen ilgilenerek, binamıza engelli rampası ve korkuluklar yapıldı. Engelli vatandaşlar genelde yanlarında refakatçi ile geliyordu ama yine de sorun yaşıyorlardı. Bizler gidip içeri gelmeleri için kucağımıza alıyorduk, yardımcı oluyorduk. Ama şimdi rampa yapıldı yapılalı hepsi tek başlarına buraya gelebiliyor ve rahatlıkla içeri kadar girebiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi bizlerle vatandaşlar arasındaki tüm engelleri kaldırmış oldu” diye konuştu.