Alaattin Parlak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adaylığı için resmi başvuruyu yaptı.
AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan Allattin Parlak, resmi başvurusunu yaptı. 30 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti’den Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı olan Parlak, bu kez 7 Haziran genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için kollarını sıvadı. Beraberindekilerle birlikte AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ı ziyaret eden Parlak, daha sonra resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
Başvuru sonrası açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Allattin Parlak, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin önemine vurgu yaparak, "AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği aday adayı olarak müracaat yaptım. Rabbim yaptığımız müracaatı bizlere hayırlı kılsın. Bugün Bakü, Erbil’de insanların duasına yer alan bir siyasi harekettir. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde Türkiye’nin siyasi hareketinde bizlerinde hareketi olsun diye AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak müracaatta bulundum. Müracaatta bulunan herkesin bu kutlu yolda yürümesinde hayır getirmesini diliyorum. Dünya insanlığı için önümüzdeki dönem AK Parti, tekrar iktidara gelir ve bizler de plan ve projelerimizi uygularız" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Allattin Parlak, resmi başvurusunu yaptıktan sonra beraberindekilerle birlikte parti binasından ayrıldı.