Menderes Belediyesi tarafından İzmir’in ilk, Türkiye’nin dördüncü Otokros Pisti Menderes’e ve İzmir’e kazandırıldı.
Menderes Belediyesi tarafından spora yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçeye Otokros Pisti kazandırıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun dönemi ile her alanda sıçrayışa geçen Menderes’te yapılan pist Türkiye’nin dördüncü, İzmir’in ise ilk pisti olma özelliğini taşıyor. Kısıkköy’de ki pistte ilk yarışlar ise hafta sonu gerçekleşecek.
“İLKLERLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
İlçeye kazandırılan pistle ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Türkiye’de otomobil sporlarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuda (TOSFED) bu konuda önemli çalışmalara imza atıyor. Otomobil sporları arasında büyük ilgi gören Otokros yarışları ne yazık ki İzmir’de pist olmaması nedeniyle gerçekleşemiyordu. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonunda Kısıkköy’de bulunan alanda belediye olarak düzenleme çalışması yaptık ve Otokros Pisti’ni ilçemize ve ilimize kazandırdık. Bu pist İzmir’de bir ilk. Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Bursa’nın dışında artık İzmir’de de Otokros Pisti mevcut. İlk yarışımızı da bu hafta sonu gerçekleştireceğiz “dedi.
OTOKROS HEYECANI
TOSFED Otokros Yarışları final ayağının yeni pistte gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Soylu, “ Menderesimiz hafta sonu gerçekleşecek yarışlara ev sahipliği yapacak. TOSFED Otokros Yarışları’nın final ayağının gerçekleşeceği etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından yarışçılar gelecek. Menderesimiz her alanda olduğu gibi bu alanda da ismini Türkiye’ye duyurmuş olacak. Bu vesile ile Menderesli ve İzmirli kardeşlerimi hafta sonu gerçekleşecek yarışları izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.