Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Muğla’nın Ula ilçesi Şerinköy Mahallesi'ndeki operasyon sonucu yakalanan tim komutanı Şükre Seymen ve 10 kişilik suikast timi, 16 gün süren sorgularının ardından Muğla Adliyesine sevk edildiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenleyeceklerdi
15 Temmuz darbe girişimi gecesi değişik illerden toplanarak İzmir Çiğli’de bir araya gelen darbeciler, üç helikopterle Marmaris’te kaldığı otelden vatandaşlara ‘sokağa çıkın’ çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek için Cumhurbaşkanının kaldığı otele geldiler. Otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bulamayan darbeciler, emniyet güçleri ile çıkan çatışma sonrası ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdiler.

16 gün boyunca kaçtılar
Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan komutasında değişik illerden gelen Polis Özel Hareket, Muğla İl Jandarma Komando ekipleri, Bornova Komando Birliği ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan asker ve polisler 16 gün boyunca firari darbecilerin izini sürdü. 31 Temmuz’u 1 Ağustos’a bağlayan gece Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde mısır tarlasında yaban hayvanlarına karşı nöbet tutan vatandaşların FETÖ’nün darbecilerini fark etmesi üzerine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 11 darbeciden 9’u bir arada, ikisi ise sabah saatlerinde mısır tarlasında yakalanarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Adliyeye getirildiler
Darbeci askerlerin 16 gün süren sorgulamaları tamamlanarak bugün Muğla Adliyesi’ne getirildiler. Adliye girişinde genişi güvenlik önlemi alınırken, gözaltındaki darbecilerin yakınları da adliye önünde bekledi. Adliye girişi güvenlik amacıyla bariyerle kapatılırken, 09.00’da adliyeye getirilen 11 darbeci, polis ekipleri tarafından savcılığa sevk edildi.

Ordudan atıldılar
Olağanüstü hal kararnamesi ile ordudan atılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek, 16 gün süren takip sonrasında Ula ilçesi Şirinköy'de düzenlenen operasyon sonucu yakalanmış ve Muğla Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmışlardı. Aynı gece suikast timi ile birlikte olduğu ileri sürülen ve adının Yüzbaşı Burkay Karatepe olduğu ileri sürülen darbeci ise olaydan sonra firar etmişti. Karatepe halen bulunamadı.