Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi'nde Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık tarihinde evlerinden ayrıldıktan bir süre sonra kendilerinden bir daha haber alınamamıştı. Kayıp çocukların bulunması amacıyla devletin tüm imkanları sefer edilerek arama çalışmaları havadan, karadan ve sudan yapıldı. Kelkit Çayı ve dağlık alanlarda yapılan arama çalışmasının yanı sıra istihbari çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşılamazken, her iki aile çocukların bulunmasında yardımcı olan kişiye 100 bin TL para ödülü vereceklerini açıklamıştı.



Ailenin çocukların bulunması için ortaya koyduğu para ödülü dolandırıcıları harekete geçirdi. Kayıp çocuklardan Bayram Erol’un babaannesi Rukiye Erol, "Bizi arayan kişi çocuklarınızı sağ salim, elimizde dedi. Eğer 100 bin TL'yi vermezseniz, polise giderseniz o çocukları ölü bulursunuz dedi. Bizde tamam veririz dedik. Sonradan da polis bizi aradı sakın vermeyin dolandırıcılar var sizi kandırırlar dedi. Allah razı olsunlar. Biz vermedik zaten keşke çocuklarımız çıksa da o parayı zaten vereceğiz ama çocuklarımız çıkarsa müjdesini vereceğiz, vermiyoruz demiyoruz ama çocuklarımız çıksın yeter ki" dedi.

Öte yandan çocukların bulunması için istihbari çalışmaların devam ettiği, polisin birçok plaka üzerinde incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.