Mersin Baro Başkanı Ali Er, avukatların vatandaşların hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatı olduğunu ifade ederek, "Adalet, devletin temeli ise savunmada adaletin temelidir ve bunu sağlayan bağımsız avukatlardır" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Törende Baro Başkanı Er, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından konuşan Başkan Er, tüm avukatların Avukatlar Günü’nü kutlayarak, "Öncelikle bu vatanı, bu bayrağı bizlere miras bırakan ecdadımız, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklar için şehit olmuş tüm insanlarımızı ve yine bu kutsal mesleği icra etmiş, ebedi hayata intikal etmiş tüm meslektaşlarımıza Allah’dan rahmet diliyorum. Mersin Barosu’na kayıtlı yaklaşık 2 bin avukatla birlikte bu mesleği icra etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Avukatlar vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatı, bağımsız yargılamanın en büyük güvencesidir. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde hak ve adaletten, adil yargılamadan, hukuk düzeninden söz edilemez. İddia ve savunma makamını oluşturan, taraflar arasında tam bir eşitliğin kurulması ve bu dengenin bütün yargılama aşamasında da sürdürülmesi gerekir" diye konuştu.

"Adalet, devletin temeli ise savunmada adaletin temelidir" diyen Er, "Bunu sağlayan da bağımsız avukatlardır. Mesleki sorunlarımızın büyük ölçüde çözüme kavuşması, meslektaşlarımızın maddi sıkıntılar ve gelecek kaygıları altında ezilmeden, hak ettiği değeri ve itibarı görerek mesleğini onuruyla, ezilmeden sürdürebilmeleri, meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik, sağlık içinde yaşamaları en büyük dileğimizdir. Demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya, hukuk devletine olan inancımızı doğrultusunda çalışma ve çalışmalarımızı sürdürürken, zor şartlarda mesleğini icra eden, savunmanın onurlu temsilcileri meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum" şeklinde konuştu.