Antalya’nın Kemer ilçesinde 31 Mart-4 Nisan tarihlerinde yapılan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasında, Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü elde ettiği 5 dereceyle Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Kiriş Mahallesi’nde bir otelde düzenlenen şampiyonaya 952 sporcu katıldı. Manisa’yı 6 sporcu ile temsil eden Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü 5 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Kadın ve erkek sporcular, sağ ve sol kolda, 18 yaş altı, 21 yaş altı, büyükler ve masterler kategorilerinde kendi sıkletlerinde mücadele edilen yarışmaya Manisa’dan ilk kez katılan Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü önemli bir başarıya imza attı. Manisa Diyanet Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, “Kulüp olarak sportif faaliyetlere katılmaya gayret ediyoruz. Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü olarak 6 sporcu ile katıldığımız Türkiye Bilek Güreşi şampiyonasında Bir 3’üncülük iki 4’üncülük, iki 5’incilik olmak üzere toplamda 5 derece alarak Dünya Bilek güreşi şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Yarışmaya katılan sporcularımız Mustafa Kaya, Adem Bedir, Büşra Tirikon, Melisa Öztürk derece alarak Avrupa ve Dünya Şampiyonasına katılmayı hak ederken, Samet Doğan Ay ve Şule Gürbüz başarılı müsabakalar sergileyerek gelecek vaat ettiler. Şampiyonada dereceye giren sporcular, Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gidecek milli takımın seçmelerine katılacak. Ayrıca bu sporcular, bu yıl Antalya’da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda Manisa’yı en iyi şeklide temsil edeceğiz. Hedefimiz kalbinde iman ve cesaret, bileğinde kuvvet olan gençler yetiştirmektir” dedi.