ÇANAKKALE Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ÇASİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nin gala yemeğinde konuşan TÜSİAD 2013-2014 Dönem Başkanı SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, işlerini sağlıklı bir şekilde geliştirebilecekleri düzenin adının hukuk düzeni olduğunu belirterek, "Hukukun ve adaletin sağlıklı çalışmasını istiyoruz" dedi.
ÇASİAD'ın ev sahipliği yaptığı TÜRKONFED 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, basına kapalı olarak TÜRKONFED Yönetim Kurulu Toplantısıyla başladı. Kolin Hotel'deki gala yemeğine Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası (GÜNMARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, TÜSİAD 2013-2014 Dönem Başkanı SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu ve işadamları katıldı.
Gecenin onur konuğu TÜSİAD 2013-2014 Dönem Başkanı SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yaptığı konuşmada huzur içerisinde yaşamak ve güvenin önemine değinerek, "Bizim işlerimizi sağlıklı bir şekilde geliştirebileceğimiz düzenin adı aslında hukuk düzeni. Hukukun ve adaletin sağlıklı çalışmasını istiyoruz. Bunun tüm kurumlarıyla toplumda yerleşmiş olmasını arzu ediyoruz ve bu kurumların her birinin sağlıklı, olabildiğince güçlü ve bağımsız olmalarına da çok önem veriyoruz. Çünkü bizler rekabetten korkmayız. Bizler haksız rekabetten korkarız. Haksızlığı önleyecek mekanizmaların sağlıklı bir şekilde çalışıyor olduğunu görmek bizim rekabetimizde bize güç ve inanç verir. O bakımdan bulunduğumuz ekonomik düzenin dengeli bir şekilde devamını, sürdürülebilirliğini temin edecek kurumlara çok önem veriyoruz. Onların bağımsızlığına tarafsızlığına çok önem veriyoruz. Biz iş adamları, iş insanları olarak oyunun adının piyasa, rekabet ekonomisi olduğunu biliyoruz" dedi.
'REFAHLA DEMOKRASİ BİRLİKTE GELİŞİR'
Sürdürülebilir bir refah düzeyinin demokrasi ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye'mizin yeni bir Anayasa çalışmasının eşiğinde olduğu bugünlerde işitmekten büyük mutluluk duyduğum TÜRKONFED çalışmasına başarılar diliyorum. Kurumsallaşma ve demokrasi ilişkisini işleyerek yeni Anayasa çalışmalarına yol gösterecek hazırlıklar yapıldığını duydum. Bazen refah için biraz demokrasiyi bekletebilir miyiz gibi akıl kaymalarımız olabiliyor. Refahla demokrasi ancak birlikte gelişebiliyorlar. Birbirinin alternatifi olmaları mümkün değil. Bazen sivil toplum örgütleri içerisindeki çalışmalarımızda 'çok siyasete girmiyor musunuz?' sorgulamalarıyla karşılaştık. Biz siyasete falan girmiyoruz ki, biz işimizi yapmak ve işimizi sürdürmek bakımından gerekli olan iklimi anlatıyoruz. Bu iklim olmadan ne refah olur, ne mutluluk olur" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu tarafından, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, TÜSİAD 2013-2014 Dönem Başkanı SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a birer seramik tablo hediye edildi.
Gala yemeğinde, ÇASİAD'ın yeni üyelerine rozet takıldı.

FOTOĞRAFLI