AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “15 Temmuz gecesi diz çöktürülmeye çalışılan bu millet ayağa kalktı” dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde anma programı düzenledi. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda gerçekleştirilen programa AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Enes Yıldız, Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Sela okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin kronolojik olarak anlatıldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırdığı konuşmasının yer aldığı video yayınlandı. Programa Didim’den katılan minik Tuanna Kurt’un okuduğu İstiklal Marşı ise hem duygulandırdı, hem de büyük alkış aldı.

Anma programda konuşan İl Başkanı Ömer Özmen, 15 Temmuz’un asıl hedefinin Türkiye’yi yine bağımlı hale getirmek olduğunu ifade ederek, “FETÖ bu süreçte kullanılan bir maşa oldu. Bugün hem içeriden hem dışarıdan bizi sıkıştırmaya çalıştılar. Hemen yanı başımızda terör örgütüne devlet kurdurtmak istediler, ülkedeki istikrarı ve büyümeyi temin eden yatırımları durdurmaya çalıştılar, uluslar arası alanda ülkemizin imajını her zaman bozmaya çalıştılar. Ülkede her an bir iç savaşın çıkma ihtimalinden ve toplumun ikiye bölündüğünden söz ettiler. Demokrasi kurallarının askıya alındığını söylediler. Türkiye’yi teröre destek veren ülke olarak anlattılar dışardaki iş birlikçilerine. Bu söylemlerle, 15 Temmuz gecesi başaramadıklarını bu şekilde gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. Muvaffak olamadılar, inşallah da olamayacaklar” dedi.

15 Temmuz’u kontrollü darbe olarak nitelendirenlere tepki gösteren Özmen, “Bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu milletin şanlı direnişini, zaferini, küçümsediler, adeta unutturmaya çalıştılar. Zannettiler ki bu millet tırsar, korkar, susar, evinde oturur. O gece yazışmalarında bunları gördük. Hesap edemedikleri bir şeyler vardı. Bu milletin toplumsal hafızası var. Harekete geçti. Öyle bir zamanda harekete geçti ki, kendisinin kurtuluşunu gerçekleştirdi. Tarih boyunca Abdülhamit, Abdülaziz ve Menderes’e karşı yapılan darbelerde halk sesini çıkarmadı, çıkaramadı. Bu sefer yanıldılar. 15 Temmuz gecesi diz çöktürülmeye çalışılan bu millet ayağa kalktı. Bu sefer irademize sahip çıktık ve bu girişimi hep beraber püskürttük” diye konuştu.

15 Temmuz sonrasında Türkiye aleyhinde Avrupa basınında çıkan haberleri ve ülkenin kredi notlarına yapılan müdahaleyi eleştiren Özmen, “Bir ülkenin yaşayabileceği en vahim durumlardan birisi yaşanmış olmasına rağmen Türkiye ekonomisi 1 yıllık süreçte beklentilerin oldukça üzerinde bir performans gösterdi. Ekonomimiz, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ve sonrasındaki finansal sirkülasyonlar karşısında hayatta kalmış, ne kadar dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu açık bir şekilde göstermiştir. Bu süreçte sistem değişikliği de gerçekleştirdik. 16 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz Halk oylaması ile ülkemizdeki hükümet sistemini değiştirdik. Bu da 1 yıl içinde gerçekleşen süreçte oldu. Özetle, aziz milletimizin kutlu yürüyüşü devam ediyor. Bu topraklar Allah’ın izniyle kıyamete kadar bizim olacak. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar bunu başaramayacaklar” dedi.

15 Temmuz’un önemli sorumluluklar yüklediğinin altını çizen Özmen, konuşmasını şehitlere rahmet dileyerek ve gazileri şükranla anarak sonlandırdı.