Karabük’te, Cihan Aslan isimli genç ile arkadaşları, şehitlere ve ailelerine armağan etmek için çektikleri ‘Son Nokta’ adlı kısa filmin çekimleri dolayısıyla kent meydanına üzerinde Türk bayrağı bulunan 150 tabut getirdiler. Aslan, "Film izlendiğinde vermek istediğimiz mesaj en doğru şekilde anlaşılacaktır" dedi.

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Cihan Aslan, şehitlere ve ailelerine armağan etmek için ‘Son Nokta’ adlı kısa filmin çekimleri için gönüllü üniversiteli arkadaşlarıyla birlikte kent meydanına 150 tabut getirdi. Maliyeti sponsor firmalarca karşılanan tabutlar üzerinde Türk bayraklarıyla birlikte masalara konularak sabahın erken saatlerinden itibaren filmin çekimlerine başlandı. Müslüman ülkelere ait bayraklarla tabutların başında bekleyen gençler, anlamlı mesaj verdi. Filmin yönetmenliğini yapan Cihan Aslan, çektikleri kısa filmi şehitlere ve ailelerine armağan etmek için hazırladıklarını söyledi.
Peygamber Efendimizin zamanında yaşanan bir hadiseden yola çıkılarak hazırlanmış bir senaryoyu filmde canlandıracaklarını belirten Aslan, “Film izlendiğinde vermek istediğimiz mesaj en doğru şekilde anlaşılacaktır. Burada alınan görüntülerle değil filmdeki bir bütün olarak vermek istediğimiz mesaj asıl mesajımız tüm dünyaya İslam coğrafyası olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösteren bir proje. Gönüllü olarak yaptığımız bir proje. Ahde vefa diyeceğimiz, bu vatan için canlarına vermekten çekinmeyen vatan evlatlarına ve ailelerine armağan vermek istedik” dedi.

Bu sırada kent meydanında bulunan 150 tabutu gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

kaynak: haber7