Salihli’de yaşayan Selendililer, Manisa ve ilçelerindeki Selendilileri bir araya getirdi. Gecede yapılan ortak açıklamada ise 61 yıldır hiçbir milletvekili çıkaramayan Selendi ilçesinin artık milletvekilliği makamında da temsil edilmesi istendi.
Salihli Elf Restoran’da düzenlenen geceye, Manisa, İzmir, Turgutlu, Kula ve Uşak Selendililer Derneği Başkanı ve yönetimi, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi’nin Meclisteki sesi olmak için Milletvekili ada adayı olan Hasan Bozdoğan ve İrfan Akarsu, Selendi oda yöneticileri ve Selendi’nin tanınan esnafları katıldı.
Salihli Selendililer Derneği Başkanı İrfan Demir’in ev sahipliğinde yapılan gecede Manisa, İzmir, Uşak, Turgutlu, Salihli ve Kula İlçe Başkanları tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Selendi Dernekleri tarafından yayımlanan bildiride, "120 bin 457 Selendili adına artık her alanda hizmet sırasının Selendi’ye geldiğini tüm ilgililere duyurmak için tek yürek olduk. Manisa’ya 155 kilometre ile en uzak ve sesine en az kulak verilen ilçesi olan, Manisa’nın yüksekokulu olmayan tek ilçesi olma şansızlığını yıllardır yaşayan, ilçe olduğu 1954 yılından günümüze kadar bir kez bile milletvekili seviyesinde temsil edilmeyen Selendililer olarak artık Selendi’nin 61 yıllık hakkının teslim edilmesi gerektiği konusunda tek ses tek yürek olacağız. Çünkü biz büyük bir aileyiz bizim sesimize kulak verilsin" denildi.
Gecede bir konuşma yapan Salihli Selendililer Dernek Başkanı İrfan Demir, "Biz bizi doğup büyüdüğümüz Selendi’mizden ayıran ve bizi gurbetin yollarına düşüren sebepleri de araştırmak ve bu sebepleri ortadan bir nebze de olsa kaldırmayı ve geride bıraktığımız hemşehrilerimizin sorunlarıyla da ilgilenmeyi ilke edindik. Bunun içinde hemşehrilerimizle bu tür organizasyonlar ile bir araya geliyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Biz biriz, hep beraberiz Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın" dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Bozdoğan ile MHP Manisa Milletvekili aday adayı İrfan Akarsu da konuşmalarında, ’Selendililer her zaman birlik ve beraberlik içindedirler işte bunun göstergesi de burada’ ifadelerini kullandılar.
Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, "Selendililerin çok aktif ve güzel bir kaynaşmaları var. Geldiğimden beri her zaman bu birlikteliklerine ortak oluyorum gecelerine katılıyorum. İnşallah bu birliktelik samimi bir şekilde devam eder" diyerek, dernek yönetimine teşekkür etti.
Gece, canlı müzik eşliğinde devam ederken, gecenin zirvesi ise Selendi’nin yöresel oyunları ile yaşandı. Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız’ın Zahide türküsü ile devam eden kaynaşma gecesinin sonunda gecenin sponsorlarına plaket verildi.