Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Basketbol Takımı, 2013-2014 sezonunda Play-off grubunu 2'nci sırada bitirerek, final 6’ya katılma hakkı elde etti.
Takımın 2013-2014 sezonundaki performansını değerlendiren Mersin Üniversitesi Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, “Üç sezondur mücadele ettiğimiz Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Mersin Üniversitesi olarak hem kurumumuz hem de kentimiz adına güzel işler yapmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimize ışık tutuyor olmak ve onlara yapmış olduğumuz yatırımların meyvelerini alıyor olmak, bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Her sezon bir önceki sezona göre hedef büyüten, bu hedeflere ulaşma konusunda başarılı olan ve final 6’larda kurumumuzu başarıyla temsil eden ekibimizi kutluyorum. Genç, tecrübesi az oyunculardan bir takım oluşturarak mücadele etmek ve bunu da oldukça düşük bir bütçe ile gerçekleştirebiliyor olmak bizim için oldukça önemlidir. Oyuncularımızın ve teknik kadromuzun sezon boyunca gösterdikleri performanstan oldukça memnunuz ve emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
Yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başladıklarını söyleyen Emekdaş, artan başarı grafiklerinin 2014-2015 sezonunda da devam edeceğini ve daha üst sıralarda yer alacak bir takım oluşturma çabasında olduklarını ifade ederek, “Teknik kadromuz genç sporcularımızın hem basketbol hem de akademik gelişimlerine katkıda bulunma çabasıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de yönetim kurulu olarak daha iyi olanaklar sunabilme yönünde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Mersin Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı olarak uyumlu ve disiplinli çalışan ekibimiz ile yeni sezonda daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.