Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi. Bırakalım hükümetin istifa etmesini Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı bile bu durumdaki sorumluluğundan dolayı istifa etmiyor." dedi.

Soma Devlet Hastanesi'nde yatan yaralıları ziyaret eden Tuncel, çıkışta açıklama yaptı. Türkiye işçi sınıfına baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Tuncel, "Gerçekten büyük bir katliam. Şimdiye kadar açıklanan resmi verimlere göre 200'ün üzerinde işçi yaşamını yitirdi ve bu sayının artacağına dair ne yazık ki bilgiler var. Türkiye'nin gördüğü en büyük katliam sanırım. Türkiye halklarının ve işçi sınıfının başı sağ olsun. Yaşamanı yitiren işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralıları arkadaşlarımızı ziyaret ettik ve onlardan bilgi aldık. Kendilerinin olayı tam görmediğini, trafodan çıkan yangından dolayı kabloların yandığını ifade ettiler. Akşam saat 19.00'a kadar oksijen tüplerinin başında ancak nefes alabildiklerini ifade ettiler. Tabi bu kabul edilebilir bir durum değil. Öncelikle buradan siyasi iktidarın sorumlu olduğunun altını çizmek istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olayın olmasının ardından burada olması gerekirdi. Türkiye kamuoyunu bilgilendiren Enerji Bakanı oldu. Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi. Bırakalım hükümetin istifa etmesini Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı bile bu durumdaki sorumluluğundan dolayı istifa etmiyor. İktidarın kendi verdiği bilgiye göre bu işletme sürekli denetleniyor. bakanlık tarafından en son Ocak ayında denetlenmiş. Hiçbir sorun olmadığına dair rapor edilmiş. Burada yaşanmış sorundan siyasi iktidarda sorumludur. Türkiye kamuoyuna açıklama yapmakla yükümlüdür. Bu kabul edilebilir bir durum değil." şeklinde konuştu.

Bu zamana kadar hep işçilerin arkasında durduklarını belirten Tuncel, olayın herhangi bir olay olmadığını, bundan sonradaki işçilerin yanında duracaklarını, bu işin arkasını bırakmayacaklarını, hesabını soracaklarını da vurguladı.