Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ’kardeş belediyeler’ projesi kapsamında İzmir’in Torbalı ilçesinde incelemelerde bulundu.
Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasında karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, yatırım ve projelerde işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı “kardeş belediyeler” projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Torbalı ilçesinde incelemelerde bulundu. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i makamında ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, el ele vererek ak hizmetin en güzel örneklerini sunacaklarını ifade etti. Ziyaret hakkında bilgilendirme yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Parti genel merkezimizin başlattığı ‘Kardeş Büyükşehir’ projesi kapsamında ilimiz Kocaeli ile İzmir kardeş il olarak belirlenmişti. Bunu akabinde İzmir’deki 7 AK Partili Belediye ile bir araya gelerek başarı konusunda neler yapılacağını konuşmak için İzmir’de ki belediyelerimizi ziyaret ediyorum. Programımıza Menderes’ten başladık, Torbalı ile devam ediyoruz. Torbalı Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’i ziyaret ettik. İnşallah birlikte hareketle önemli başarılara imza atacağız" dedi.
"EN KÜÇÜK BİR AYRIMCILIK YAPMAYI UYGUN GÖRMEDİM"
Üç dönemdir Kocaeli’nde görev yaptığını anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim en büyük kaynağımız paradan çok insan kaynağı. Akıllı insan parayı da bulur. İnsanların istediği kadar parası olsun. Aklın varsa neylersin parayı. Torbalı’da güzellikler gördüm. Her geçen gün Torbalı’nın alt yapı ve çevresinin olumlu yöne doğru gittiğini görüyorum. Fakat, büyük bir aksaklık var. Büyükşehir Belediyesi’nin ayrımcılık ve partizanlık yaptığını görmekten üzgünüm. Üç dönemdir Kocaeli’nde görev yapıyorum. 2004 yılında seçildim. CHP belediyeleri vardı 4 tane. 40 belediye içinden o 4 ilçesine, farklı parti belediyelerine en küçük bir ayrımcılık yapmayı uygun görmedim. Ne yaptıysak beraber yaptık. Diğer partili belediyelerle beraber çalıştık. 2009 seçimlerine geldiğimiz zaman ise CHP’li belediyeler AK Partili belediyeler oldu. Adaletli, eşit davranılırsa vatandaş onu çözüyor, burada da çözer. 7 belediyemiz var. Bundan sonraki 2019 yılındaki yerel seçimlerinde halk bunu cezalandırır. Büyükşehir Belediyesi gerek Torbalı, gerek diğer bütün ilçelere asla ayrımcılık yapamaz, yaparsa halk bunun cezalandırır" şeklinde konuştu.
Karaosmanoğlu, son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Baraj havzalarına bile kanalizasyonlar akıyor. İzmir hakikaten dünyanın cennet köşelerinde birisidir. Ama gerekli güzel eller dokunmadığı için İzmir güzelliğini kaybediyor. Sahiller kötü durumda, çevreye duyarlı kardeşlerimizi İzmit’e davet ediyorum. Halkımızla beraber denize gidiyoruz. Denizlerimizi yüzülebilir hale getirdik. Partizanlıkla bir yere varılmaz. Demokraside halk bunu affetmez, affetmeyecektir de. Büyükşehir Belediyesini gerek Torbalı ve diğer belediyelere ayrım yapmadan yatırım yapmaya davet ediyorum. Başkan içinde iyi olur. Eksikliği gidereceğine inanıyorum. Kendini toparlayıp, gerekli yatırımları yapsın. Zaten yapma zorunluluğu var, takip ediyorum. Paylaşacağım en önemli şey bilgi ve tecrübedir. Ortak projelerimiz olabilir. Ben bütün İzmir’in güzel insanlarını saygıyla selamlıyorum."
"PAYLAŞIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"
Ziyarette konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, İbrahim Karaosmanoğlu ile paylaşımlarının devam edeceğini kaydetti. Görmez, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede fikir alışverişi yaptık. Belediyecilik anlamında duayen bir isimdir. 27 yıldır belediyecilik yapan büyüğümüz. Tecrübelerinden faydalanmak önemli. Bunları görüştük, konuştuk. Ağabeylik yaparak Büyükşehir Belediyesi olarak bizlere destek olacaklar. Fikirleri ve tecrübeleri önemli, bundan sonrada paylaşmaya devam edecektir. Bizlerde onları ziyaret edeceğiz, bundan sonra paylaşımlarımız devam edecek" dedi.