İtalya’nın köklü kulüplerinden Juventus, Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder’i transfer etmek için ısrarlı bir şekilde girişimlerini sürdürüyor.
Galatasaray’ın Hollandalı yıldız oyuncusu için harekete gecen Juventuslu yöneticiler, Sneijder’i bir an önce kadroya dahil etmek için harekete geçmiş durumda. Juve’nin teknik patronu Allegri’nin ısrarlı bir şekilde istediği Hollandalı yıldız oyuncu için Juventus Genel Direktörü Beppe Marotta ile görüşen İtalyan teknik adam, Sneijder’e ihtiyacı olduğunu ve takımına alınmasını istediğini belirtti.
Allegri’nin bu isteğine sıcak bakan Marotta, 18 aylık dönem kontratı adına Sneijder’e 4,5 milyon Euro net ücret teklif edileceğini dile getirdi. Bir dönem Inter’de de oynayan Wesley Sneijder’in ise İtalya’ya dönmek istediği de belirtilirken, İtalya Serie A’da tekrar oynamak isteyen Sneijder’in, Juventus’tan gelen teklife de sıcak baktığı söyleniyor.
Italyan Spormediaset’in haberine göre Hollandalı futbolcunun Galatasaray dan 3-4 aydır maaş alamadığı da yazıldı. Sneijder için sarı-kırmızılı kulübün Juve’den transfer bedeli olarak 8 milyon Euro istediği de bildirilirken, buna karşılık Juventus cephesinin de Galatasaray’ın Sneijder’e ödeme yapmaması dolayısıyla deneyimli futbolcunun ödemelerini sebep göstererek, Hollandalı futbolcuyu bedelsiz olarak kadrosuna katmayı planladığını da belirtti.
İtalyan teknik adam Allegri’nin bu transfer konusundaki tek sorunu ise Hollandalı yıldızın Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayacak olması. Ancak Allegri, Sneijder’in Juventus’a önemli katkı sağlayacağını ifade etti ve Hollandalı futbolcunun Şampiyonlar Ligi’nde oynamayacak olmasına rağmen ısrarla kadroda görmek istediğini de belirtti.