Yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Kütahya'nın batısındaki 864 rakımlı turistik ilçesi Simav'da da etkili oldu. Halen etkisini sürdüren kar yağışı yüzünden Simav’ın ilçe merkezi ile köyleri beyaza büründü.

Bugün saat 12.00 sıralarında başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı sabah günlük güneşlik hava koşullarını göz önüne alarak işe giden vatandaşlar ve sürücüleri hazırlıksız yakalandı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetre ölçülürken yüksek kesimlerde 20 santimetreyi buldu.

Yoğun kar yağışı ve tipinin şu an için şehirlerarası ulaşıma engel olmaması en büyük teselli kaynağı olurken, yetkililer yola çıkacak sürücüleri uyararak yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istiyor. Ayrıca seracıların da zirai don tehlikesine karşı tedbirli olmaları isteniyor.

Nisa Nur Gümüştepe isimli öğrenci kar yağışının sevincini yaşadıklarını söyledi. Gümüştepe “Kar yağması iyi oldu” dedi.

Simavlı esnaf Adil Ülken (62), geçen yıl 6 Kasım’da yağan karın bu yıl bir ay gecikmeli olarak 7 Aralıkta yağdığını söyledi. Ülken, “Yaşlısıyla genciyle, esnafıyla çiftçisiyle bu karın yağmasını bekliyorduk. Yağdığı için sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

Kar yağışı hava sıcaklığında önemli düşüşlere yol açtı. Kar yağışı öncesi artı 7-8 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı kar yağışının ardından artı 2 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklığının gece eksi 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.