Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "2 Japon gazetecinin terör örgütü DAİŞ tarafından vahşice katledilmesi bizi kendi vatandaşımızı kaybettiğimiz kadar üzdü. Japon halkına ve medya mensubu olduğunuz için size ayrıca başsağlığı diliyorum" dedi.
Japonya’ya 4 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temaslarının son gününde Tokyo Büyükelçiliği’nde Japon gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya Japon gazeteciler Koji Miki, Norihide Miyoshi, Hiroki Sugita, Shin Ninura, Yu Yoshitake, Akihiro Sano ile büyükelçilik yetkilileri katıldı.
Kahvaltı öncesi basın mensuplarının görüntü almasına izin verilen görüşmede, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terör örgütü IŞİD tarafından infaz edilen Japon gazeteciler Haruna Yukawa ve Kenji Goto Jogo için başsağlığı dileğini iletti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "2 Japon gazetecinin terör örgütü DAİŞ tarafından vahşice katledilmesi bizi kendi vatandaşımızı kaybettiğimiz kadar üzdü. Japon halkına ve medya mensubu olduğunuz için size ayrıca başsağlığı diliyorum" dedi.
Kurtulmuş, Türkiye’nin çevresinde sorunlar olmasına rağmen Türkiye’nin her yanının güvenli olduğunu vurguladı.
Görüşme basına kapalı devam etti.