İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır ve Torbalı mitinglerinde “Ölülerimizi gömmek için mezarlık yeri bile tahsis etmiyorlar. Hadi bana, yaşayanlara saygın yok; Hakk'ın rahmetine kavuşmuş insanlardan ne istiyorsunuz? Bu ne kin. bu ne nefret? Din-iman dediler, memleketi yediler." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bayındır ve Torbalı'da birer miting gerçekleştirdi. Vatandaşların meşaleler ve bayraklarla katıldığı mitinglerin Bayındır ayağına milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Torbalı ayağına ise milletvekili Prof. Dr Oğuz Oyan da eşlik etti.

Bayındır toplantısı öncesinde Furunlu Köyü'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Zalime karşı mazlumun hakkını koruyarak sizlere layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Bayındır’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kocaoğlu, konuşmasında AK Parti'li belediye başkanı Mehmet Kertiş'e yüklendi. Bayındır’da rakip bir partiden belediye başkanı olmasına rağmen hiçbir zaman particilik yapmadığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Biz ayrım yapmadan hizmet yaparken, sizlerin seçtiği arkadaş ne yaptı? Bu kente namusuyla, şerefiyle hizmet etmiş, 3 dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşımızın 1963 senesinden bu yana çalıştırdığı, belediyenin arsasında kiracı olduğu benzinliği kapattı. Niye kapattı? Niye ekmeğiyle oynamaya çalıştı. Siyaset ekmek vermek içindir, siyaset lokmayı büyütmek içindir, siyaset Bayındır'ı kalkındırmak içindir. Siyaset milletin ekmeğiyle oynamak için değildir" diye konuştu.

Arıtma ve ova yollarının asfaltlanması konusunda Bayındır'ın mevcut belediye başkanının gerçekleri söylemediğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi şimdi kalkmış, 'Aziz Kocaoğlu arıtmayı yapmıyordu, ben onu mahkemeye verdim de yaptırdım' diyor. Arıtmanın inşaatı Alaattin Çapuk döneminde başladı, şimdiki AKP'li başkan seçimi kazandıktan 1 ay sonra da açılışını yaptık. Öyle 1 ay içinde arıtma yapacak gücün varsa, parası benden, gel yap! Ondan sonra köylere gidiyor, 'bu arazi yollarını Kocaoğlu yapmıyordu, ben onu mahkemeye verdim, yaptırdım' diyor. Ayıp ayıp! Şu mahkeme kararlarının her ikisini de çıkarsın da kimin doğru, kimin yanlış söylediği, kimin yalan söylediği ortaya çıksın. Öyle yalanla, dolanla, dedikoduyla, riyayla iş yürümez. Lafla peynir gemisi yürümez. Adam çalışacak, bu meydana geldiği zaman halkın karşısına çıkmaya yüzü olacak" dedi.

Aziz Kocaoğlu konuşmasında, 5 yıllık süreç içinde Bayındır'ın borç miktarının arttığını ve mallarının satıldığını da ifade etti. Bayındır CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Ufuk Sesli ise projelerinden bahsederek, herkese eşit bir şekilde hizmet vermek için belediye başkanlığı görevine talip olduğunu söyledi.

Bayındır'ın ardından Torbalı'ya geçen Başkan Aziz Kocaoğlu, mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan'ın katılımıyla Torbalı'da coşkulu kalabalığa seslendi. İZBAN'ı Torbalı'ya uzatmak için çalışmaların sürdüğünü ve 30 Haziran'da hizmete gireceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Torbalı'da bir kabristan yeri vermemek için yıllardır uğraşıyorlar. Bornova'da geçenlerde 6 - 7 milyon liralık kamulaştırma yaparak yeri biz satın aldık. Ölülerimizi gömmek için mezarlık yeri tahsis etmediler. Hadi bana, yaşayanlara saygın yok; Hakk'ın rahmetine kavuşmuş insanlardan ne istiyorsunuz? Bu ne kin. bu ne nefret? Dini istismar ederek, 'müslümanız' diye geldiler. Elhamdülillah, hepimiz müslümanız. Mezhebimiz, dinimiz ne olursa olsun, hepimiz insanız. Herkesin ibadeti kendine diyen bir zihniyetten geliyoruz, ama din - iman dediler, memleketi yediler".