Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın eşi Hatice Ak, Ankara’da temsilcilikleri bulunan 18 büyükelçinin eşlerine Keçiören’i gezdirdi.
Botanik Parkı’nda başlayan Keçiören’i tanıtım gezisine Libya, Kuveyt, Macaristan, Pakistan, Malezya, Bangladeş, Japonya, Sudan, Kongo, Şili, Polonya, İspanya, Peru, Çin, Ürdün, Uganda, Bosna-Hersek büyükelçilerinin eşleri ile Irak Büyükelçiliği Müsteşarı’nın eşi katıldı. Gezide Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın da hazır bulundu. Konuklarını Botanik Parkı’nda karşılayan ve tek tek ilgilenen Hatice Ak, büyükelçi eşlerini Keçiören’de konuk etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Ankaramızda bulunan büyükelçi eşleriyle daha yakın ilişkiler içerisinde bulunmak ve bir araya gelmek amacıyla bu programı düzenledik. Konuklarımıza Keçiören’i tanıtmak istiyoruz. Davetimize icap ettikleri için misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin artırılmasına da vesile oluyor” dedi.
"KEÇİÖREN’İ ÇOK BEĞENDİK"
Büyükelçi eşleri Botanik Parkı’ndan sonra Deniz Dünyası’nı gezip çay molası verdiler. Ardından TOGEM binasına geçerek Keçiören TOGEM’in faaliyetleri hakkında Ayten Aydın’dan bilgi alan büyükelçi eşleri, daha sonra Estergon Türk Kültür Merkezi’nde öğle yemeği yediler ve teleferiğe binerek Keçiören’i kuş bakışı izleme keyfini yaşadılar. Misafir büyükelçi eşleri Hatice Hanım’ın gösterdiği misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Keçiören’i çok beğendik. Bu gezi sayesinde birbirimizi görme ve sohbet etme imkanı da bulduk. Bizlere Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren Hatice Hanım’a ve Keçiören Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” görüşünü dile getirdiler.
Keçiören gezisi toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.