18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Konya İl Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde Çanakkale Savaşı menüsü verildi.
Konya İl Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, gerçekleştirilen Kuran tilaveti ve şehitler için edilen duaların ardından, sağlık çalışanlarına üzüm hoşafı ve buğday çorbasından oluşan Çanakkale Savaşı’ndaki yemek menüsü ikram edildi.
Askerlerimizin yaşadığı güçlüklerin unutturulmaması gerektiğini belirten Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Çanakkale savaşında, bizlere bu ülkeyi bırakmak için dedelerimizin yaptığı fedakarlıkların bir nebze olsun anlaşılması amacıyla yıllardır bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. 100 yıl önce Çanakkale de ortaya konan ekip ruhu, nasıl ülkenin felahına vesile olduysa bugün de sadakat ve kararlılıkla aynı anlayış devam etmektedir. Bu savaşın tüm kahramanlarına minnet ve şükranlarını sunmak elbette ki her vatandaşın borcudur. Maraş’ta Sütçü imam, İzmir’de Hasan Tahsin nasıl birer ilk kurşun kahramanı ise bunlardan aylar önce işgale başkaldıran ve örgütlenen zamanın ‘Tıbbiyelileri’ de bu vatan için birer hürriyet abidesi ve göndere bayrak çekilmesini sağlayan bayrak direkleridir” dedi.
Çanakkale’de destan yazan, şehit ve gazileri rahmet ve şükranla andıklarını ifade eden Küçükkendirci, “Şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakarlıkların ‘feda’ sı onların ‘kar’ı bizlerin oldu. Bu nedenle geçmişimizi unutmamalı ve unutturmamalıyız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.