Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) geçici hükümet Başkanı Ahmed Tuma, ABD yönetiminin kendilerine uçaksavar vermeyi reddettiğini, ancak tanksavar verdiğini söyledi.
Suriyeli muhalifler, Esed ordusuna karşı savaşta en çok ihtiyaç duyduğu uçaksavar silahlarının sağlanması konusunda girişimlerde bulunuyor. SMDK Başkanı Ahmed Carba, son yaptığı açıklamada ABD yönetiminden uçaksavar vermeleri çağrısında bulunmuştu.
Muhaliflere yakın El Dorar haber sitesinde yer alan haberde Ahmed Tuma; Suriye yönetimi ile yeniden müzakerelerin yapılması ile ilgili olarak da muhalifler ile Esed yönetimi arasındaki güç dengesin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Tuma ayrıca, Suudi Arabistan’ın her zamanki gibi Suriye halkına destek olduğunu belirterek muhalif heyetin Suudi Arabistan Prensi Selman Bin Abdulaziz ve Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile yaptıkları görüşmelerde bunun teyit edildiğini aktardı.

Muhalif hükümet başkanı, Suriye yönetiminin 3 Haziran’da yapmayı açıkladığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini “saçma ve ahlaksız bir girişim” olarak niteleyerek, “Suriye halkı bu tür tiyatroları hiçbir zaman ciddiye almaz” şeklinde konuşu.