Potato Parcel, muhtemelen Pet Rock’tan (evcil kaya) sonraki en komik iş fikri. Girişimci Alex Craig kız arkadaşına bu fikirden bahsettiğinde, kız arkadaşı gözünün içine baka baka onunla alay etmiş; ancak Craig planı doğrultusunda ilerlemeye devam etti ve şimdilik köşeyi dönmüş görünüyor.

PATATES ARACILIĞIYLA ANONİM MESAJ

İş modeli oldukça basit patatesler aracılığıyla anonim mesajlar gönderiliyor. Kullanıcılar patates siparişlerini online olarak veriyorlar, mesajlarını ekliyorlar ve isimsiz bir şekilde istedikleri kişiye gönderiyorlar. 24 yaşındaki Craig, bu iş fikrini bu yılın başlarında kız arkadaşıyla öğle yemeği yerken bulduğunu söyledi.

Kız arkadaşı ona tek bir patates bile satamayacağını ve bu fikrin şu zamana kadar duyduğu en aptalca şey olduğunu söylemiş; fakat iş fikrinin bu kadar popüler olabileceğini başta kendisi de düşünmemiş. Ama ikinci gün Reddit üzerinden 2.000 dolarılık sipariş aldıklarında bu işe devam etme kararı almış.

EN SON NBA OYUNCULARI İÇİN DÜZENLEMİŞTİ

Craig sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Amerika genelinde binlerce insana patates gönderdik ve biraz tuhaf ve hatta kısa süreliğine de olsa birilerinin hayatını etkiledik.” Craig’in girişimci olmak isteyenlere verdiği sağlam bir de tavsiye var: “Herkesin kendini tutmasına neden olan iki şey var: Korku ve şüphe. Başarısızlık korkusu ve şüpheyi alt edebilirseniz her şeyi başarabilirsiniz.”

Kaynak.Milliyert