Çankaya Belediyesi ve KOSGEB iş birliğiyle yürütülen kadınlara yönelik girişimcilik eğitiminde ikinci grubun dersleri de başladı. 200 kadının yararlanacağı eğitimle, kadınların ekonomik yaşama katılımının desteklenmesi amaçlanıyor.

İlk grubun Temmuz 2017’de başladığı eğitim, Başkentli kadın girişimci adayları için Aralık sonuna kadar devam edecek. Hafta içi 4 günlük program halinde Çankaya Belediyesi Hizmet Binasında verilen eğitimden, 25’er kişilik gruplar halinde 200 kadın yararlanacak.

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını amaçlayan eğitim sonunda sertifika alacak olan kursiyerler, kendi iş planlarını oluşturacak. İş projeleri kabul gördüğü takdirde KOSGEB’den 50 bin lira hibe alacak girişimciler, 2 yıl sonra ödemek üzere de 100 bin lira destek de alabilecek.

“Kadınları destekliyoruz”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sosyal demokrat belediyecilik anlayışları gereği kadınların güçlenmesi için de çalıştıklarını belirterek, “Kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek olmak istiyoruz. KOSGEB’le yaptığımız iş birliği iş sahibi olmak isteyenler için iyi bir fırsat” diye konuştu.

Kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin onları yaşamın her alanında daha güçlü yapacağını belirten Taşdelen, “Biz kadınları hem meslek sahibi olmaları hem de yaşamın her alanına eşit katılımları için destekliyoruz” dedi.

Eğitime ilişkin ayrıntılı bilgi Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’nin 458 89 00/1070-1071-1072 numaralı telefonlarından alınabiliyor.