Aile Merkezi bünyesindeki kurslarla yüzlerce kadının ekonomik gelir elde etmesinin yolunu açan Mamak Belediyesi, her ayın ilk 15 günü el emeği göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu Hanımeller Çarşısı’nın kapılarını bu ay yeniden açtı.
Hanımeller Çarşısı, üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunmak ve kendi ayakları üzerine durmak isteyen bütün kadınların adresi oldu. Mamaklı kadınlar hem kendi aile bütçelerine destek oluyor hem de ekonomik fiyatlarla alışveriş yapmak isteyenlere farklı bir seçenek sunuyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çalışan, üreten kadınlara destek olmayı amaçladıklarını belirterek, kadınların sosyal hayatın içinde aktif olmalarının mutluluk verici olduğunu kaydetti.
Kendi yaptıkları el emeği ürünleri ve yöresel yiyecekleri satma imkânı bulan kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bu kez Ağustos ayı için Mamak Kültür Merkezi önünde el emeği, göz nuru ürünlerin 15 gün boyunca sergileneceği çarşıda takı tasarım, örgü, mum, alüminyum rölyef, dekoratif sabunlar, keçe gibi birçok ürün stantlardaki yerini aldı. Mamaklı kadınlar ayrıca ürettikleri kuru gıda ve organik gıdaları kendilerine ayrılan 20 stantta satışa çıkardı.