BOLU (AA) - ZAFER GÖDER - Bolu'nun Göynük ilçesinde 7 yıl önce evlendiği kişinin MS hastası eski eşiyle aynı evde yaşamayı kabul eden 23 yaşındaki Fatma Dönmez, hiçbir ihtiyacını göremeyen kadına adeta "bebek" gibi bakıyor.

Kozcağız köyünde yaşayan 42 yaşındaki Vasfiye Çay, 2004 yılında bir erkek çocuğu dünyaya getirmesinin ardından MS hastalığına yakalandı.

Rahatsızlığının ilerlemesi nedeniyle hiçbir ihtiyacını göremeyen Çay, 2008'de eşi Murat Dönmez'den (38) boşanarak babaevine gitti. Ailesinin, bakımını üstlenememesi nedeniyle Çay, bir süre sonra tekrar eski eşinin yanına döndü.

Bunun üzerine Murat Dönmez, eski eşine sahip çıkarak bir tanıdıklarının kızı Fatma'yla belirli bir ücret karşılığında Çay'a bakması için anlaştı. Murat Dönmez, bir süre sonra anne ve babasının rızasını alarak genç kızla evlenmeye karar verdi.

Dönmez'in mahkemenin de onayıyla 2008'de evlendiği Fatma Dönmez, Vasfiye Çay ve 12 yaşındaki oğlunun bakımını üstlenmeyi sürdürdü.

Fatma Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle severek evlendiğini, kocasının MS hastası eski eşinin durumuna da çok üzüldüğünü söyledi.

Vasfiye Çay'ın evlendikten sonra da bakımını üstlenmeye söz verdiğini anlatan Dönmez, "Vasfiye Çay'ı ve oğlunu sahiplendim. Ona isteyerek bakıyorum. Hiç şikayetçi değilim, biz abla kardeş gibiyiz. Giydiriyorum, yediriyorum içiriyorum, hava alması için dışarıya çıkarıyorum. Onu köy içinde gezdiriyorum. Her ihtiyacını yüksünmeden gideriyorum" diye konuştu.

Dönmez, elinden geldiğince Vasfiye Çay'a bakmayı sürdüreceğini belirterek, kadının hastalığı nedeniyle yürüyememesi nedeniyle akülü bir araca ihtiyaç duyduklarını, bu konuda yardım beklediklerini dile getirdi.

- "Çok iyi anlaşıyoruz"

MS hastası Çay da hastalığı nedeniyle ellerini ve kollarını bile oynatmakta güçlük çektiğini belirtti.

Fatma Dönmez'in kendisine ve çocuğuna çok iyi baktığını, her ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Çay, "Kocamdan boşandıktan sonra ailemin evinde kalamadım. Kimse bana bakamadı. O yüzden geri döndüm. Bana çok iyi davranıyorlar. Boşandığım kocamın eşiyle çok iyi anlaşıyoruz. Bu durumdan hiçbir şikayetim yok" ifadesini kullandı.