Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız, eski Demokrat ve Doğru Yol partililerle Akhisar’da bir araya geldi.
Akhisar Park Kulüp’te yapılan toplantıya, eski Demokrat ve Doğru Yol partililerin yanı sıra Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akboğa, eski Akhisar Belediye Başkanı Ahmet Dutlulu, eski Akselendi Belediye Başkanı İrfan Karahan, Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, eski oda başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Geçmişte mağduriyetler yaşadıklarını kaydeden MHP’li Zeynel Balkız, “Partimiz güçlü bir partiyken ihanete uğradığımız noktalar oldu. Bunun en bariz örneğini 2007 yılındaki seçime giderken iki genel başkanın yani Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi genel başkanlarının bir konuda anlaşamama beceriksizliğini göstermeleri, bugün geriye baktığımızda bu bir anlaşamama değil, bu teşkilatları dağıtmanın bir yolu olarak değerlendirilebilir.” dedi.
Eski Doğru Yol Partililerin desteklerini beklediğini ve kendi ideolojilerine en yakın partinin MHP olduğunu vurgulayan Balkız, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim insanlarımız tesbih tanesi gibi dağılmış. Şimdi bazı örnekler, değişik cevaplar alıyorum. Tabandaki dostlarımızın eski arkadaşlarımızın değerlendirmeleri var. Bir kısmı diyor ki ‘biz artık başka bir yere gidemeyiz ama sen buradaysan biz yerimizdeyiz sana destek olmaya hazırız. Bazı arkadaşlarımız var, hep beraber yürüyoruz. Bazı arkadaşlarımız var, bizim başka yere elimiz gitmez o yüzden biz Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek vermeye devam ediyoruz. Çünkü mevcut yapı içerisinde bize en yakın gördüğümüz parti bu’ gibi birbirinden farklı versiyonlarda, birbirinden farklı cevaplar alıyorum. Bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki yönetimler de gerçekten gördüğüm tabloda bizim arkadaşlarımıza, dostlarımıza çok sıcak bir ilgi ve alaka gösteriyorlar, göstermeye çalışıyorlar. Çoğalmaya çalışıyorlar. Çünkü o partide de böyle bir anlayış var. Devlet Bahçeli’nin bu aday tespitinde veya daha sonraki gelişmelerde gördüğümüz bir şey, artık partiyi büyütmek istiyor, eskiden kendisine rakip olmuş kişileri de bizzat kendi iradesiyle merkez yoklamasıyla alıyor. Ümit Özdağ Hoca bunlardan birisi, Koray Bey bunlardan birisi. Bu şekilde hem partiyi büyütmek hem de kendi içerisindeki yapıyı tamamlamak istiyor.”
Balkız, sözlerini geceye katıldıkları ve kendisini dinledikleri için teşekkür ederek tamamladı.
Zeynel Balkız’dan sonra söz alan Oğuz Kurbanoğlu ise yaptığı konuşmada Balkız’a destek açıklaması yaptı. Kurbanoğlu, “Buraya eski doğru yolcu arkadaşımıza tam destek vermek için geldik. Biz doğru yolcular olara ona bir kerede olsa bu desteği vermemizde fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu işin çok mücadelesini veren bir arkadaşımız. Hepimiz birlikte çok mücadele verdik. Yıllarca Akhisar’ı ayakta tuttuk. Oylarımız 38 binlere kadar yükseldi.” dedi.