Depreme dayanıklı olmaması sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden inşa edilen Bayrampaşa-Sağmalcılar Kartaltepe Viyadüğü bugün yeniden hizmete açılıyor.
32 yıl önce yapılan ve depreme dayanıklılık özelliğini yitiren eski viyadük yıkılarak yeniden yapıldı. Yoğun bir nüfusun yaşadığı Bayrampaşa-Altıntepsi ve Kartaltepe mahallelerini birbirine bağlayan Bayrampaşa-Sağmalcılar Kartaltepe Viyadüğü, bugün İstanbulluların hizmetine açılıyor.
Viyadük iki mahalleyi birbirine bağlamasının yanı sıra O-3 (Vatan Caddesi-Mahmutbey) bağlantı yolunun Kartaltepe Mahallesi’ne ulaşımını da sağlayacak. Beton yüzeyde korozyon, kabarma ve dökülmeler, çatlaklar gibi yapısal deformasyonlar tespit edilen eski viyadük, emniyetli bir geçiş özelliğini kaybettiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden yapımına karar verildi. 2x2 olarak inşa edilen yeni ‘Bayrampaşa-Sağmalcılar Kartaltepe Viyadüğü’nde yapılan köprü 317 metre uzunluğunda, 18 orta ayak üzerine, 110 metresi çelik sistem, 207 metresi prekast kiriş sistemli tabliye olarak inşa edildi. Eski viyadükte 12.50 metre olan ayak açıklıkları da, yeni yapılan viyadükte altından Bayrampaşa Metrosu’nun da geçmesi sebebiyle kimi yerde 50 metreyi bulan açıklıklarda inşa edildi. Bu da metro yolcu geçişlerine ferahlık sağladı. Yeni viyadük için 11 bin 400 metrekareküp beton döküldü, 750 ton çelik profil, bin 500 ton demir kullanıldı. Viyadük inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nce yapıldı.