KADIN hakları ve özgürlüklerine dikkat çekmek için motosikletiyle ülke turuna çıkan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 34 il dolaştıktan sonra 7 bin 200 km yol kat ederek son olarak Bodrum'a ulaştı.
Kadın hakları ve özgürlüklerine dikkat çekmek için 33 gün önce İstanbul'dan motosikletiyle yola çıkan Maltepe Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Gülşah Merve Yüksel; Türk kadınını cesaretlendirmek, sesini duyurmak, yurtdışında ülke imajına pozitif katkı sağlamak amacıyla çıktığı Türkiye turunda 34 il dolaşarak 7 bin 200 km yol kat etti. Yüksel, son olarak dün akşam saatlerinde Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne ulaştı.
Motosiklet tutkunları tarafından karşılanan Yüksel, "Tur süresince özellikle kadınlardan büyük ilgi ve destek gördüm. Sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile çok olumlu mesajlar aldım. Bundan sonra bir haftalık yolum kaldı. Bir hafta sonra turu yine İstanbul'da tamamlayacağım. Tur sonunda 9 bin 300 km'lik yol kat etmiş olacağım" dedi. Yüksel, bugün Aydın'a hareket edecek.

FOTOĞRAFLI