Ömür AVCI/TRABZON,()– LİGDE üst üste 4 maçlık mağlubiyetten sonra Medicana Sivasspor deplasmanında aldığı galibiyetle kendine gelen Trabzonspor, yarın akşam evinde ağırlayacağı Gaziantepspor’u yenerek bu kez galibiyet serisi başlatmayı hedefliyor.
CAVANDA CEZALI
Galatasaray, Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu mağlubiyetleriyle sarsılan Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda Medicana Sivasspor’u zorlandığı maçta 2-0 yenerek taraftarını sevindirdi. Gaziantepspor karşısında 3 puan alarak yeniden zirveyi yaklaşmayı amaçlayan bordo mavili takımda cezalı Cavanda forma giyemeyecek. Cavanda'nın yerine Salih Dursun’un oynayabileceği, sakatlığı geçen Mehmet Ekici’ye de teknik direktör Şota Arveladze’nin şans verebileceği belirtidi.
GAZİANTEPSPOR'LA 59’UNCU RANDEVU
Trabzonspor ile Gaziantepspor, yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 59. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne mkadtar 2 takım arasında yapılan 58 maçta, bordo mavililerin galibiyetlerde 30'a 13 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 105 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 59 gol gördü. Bordo mavililer, Gaziantepspor karşısında 1981-82 ve 1996-97 sezonunda 5-0, 1992-93 sezonunda ise 6-2'lik farklı galibiyetlerle sahadan ayrıldı.
TARAFTARA UYARI
Trabzonspor’un sahasında oynadığı son maç olan Torku Konyaspor karşılaşmasının bitiş düdüğüyle birlikte 2 taraftar sahaya girmiş ancak etkisiz hale getirilmişti. Bu olaydan ceza almadan kurtulan bordo mavililer, yarın akşamki maç öncesi taraftarlarına yönelik bir uyarı yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlara ulaşmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."