15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Malatya Valisi Ali Kaban, “Necip milletimiz bu vakur duruşuyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir” dedi.

Vali Kaban, 15 Temmuz Darbe girişiminin 1’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Kaban mesajında 15 Temmuz 2016 tarihinde Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sirayet etmiş bulunan bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hainin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milli irade ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istikbalini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsü gerçekleştirdiğini belirtti. O karanlık gecede TBMM başta olmak üzere bir çok önemli noktanın uçak ve helikopterlerle bombalandığını ve çeşitli kamu hizmet binalarının işgal edilmeye çalışıldığını belirten Kaban, “Bu hain girişime karşı çıkmak için meydanlara yürüyen aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Şan ve şeref dolu bir mazisi bulunan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kutsal üniformasının ardına gizlenen hainlerce planlanan teşebbüsün hayata geçirilmek istendiği ilk andan itibaren sistematik bir şekilde sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizin onurlu mücadelesi ve elbette aziz Türk milletinin top yekun mukavemeti neticesinde ihanet kalkışması bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi amacına ulaşamamıştır” ifadelerine yer verdi.

Vali Kaban’ın açıklamasında “Milli İradeyi hedef alan bu alçakça girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm dinamikleriyle bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak sevdalısı yüce Türk milletinin destansı kıyamı karşısında hezimete uğramış ve Necip Milletimiz bu vakur duruşuyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu anlamda asla şüphe duymuyoruz ki aziz milletimiz bu hain teşebbüsü gerçekleştirenleri asla affetmeyecek, fıtratının muktezası olan sadakat, samimiyet ve cesaretiyle mukaddesatına daha da sıkı bir şekilde sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetimiz ve devletimizin bekasına, aziz milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek bütün şer odaklarının hayallerinin er ya da geç yıkılacağına olan inancımla bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, şanlı gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı şehit ailelerimize sabrı cemil niyaz ediyor, aziz Türk milletine nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum" ifadelerini de yer verildi.