Sağlık Bakanı Koca,bilim kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.Yağtığı açıklamalarda Samsun’a da değinen Bakan Koca,Samsun’daki yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 75,74 olduğunu söyledi.

SAMSUN DÖRDÜNCÜ SIRADA

Bakan Koca, yoğun bakım yatak doluluk oranları sıralamasında Samsun’un dördüncü sırada olduğunu açıkladı.Bakan Koca:"(Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüksek iller) Bartın yüzde 77.32, Batman yüzde 76.4, Sakarya yüzde 76.33, Ordu yüzde 75.98, Samsun yüzde 75.74" ifadelerini kullandı.

AŞI ÇALIŞMALARI

Aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalar da bulunan Bakan Koca,'' Rusya'da geliştirilen bir aşıyla müracaat oldu. 1-2 eksiği söz konusu vardı. Prekilinik çalışmaları, insan çalışmaları yapılmış. Faz 3 çalışmaları önümüzdeki zamanda yapılabilir eksiklikler giderildiğinde. Sadece 3 aşı için değil. Diğer aşılarla ilgili de yakın işbirliği içindeyiz. Erken dönemde güven duyduğumuz, sonuç aldığımız aşı konusunda temin etme içerisinde olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Birden fazla ülke ve aşı için işbirliği içerisindeyseniz. Yıl sonuna kadar dünyada birçok ülkede uygulamasının başlayabileceğini, bizim de yıl sonuna kadar bunu başlatabileceğine inanıyorum. 13 çalışmamız var. 12 tanesi hayvan çalışmalarını bitirme durumuna geldi. Zannediyorum gelecek yıl için yerli aşımızı da üretme konusunda yol alacağımız kanaatindeyim.'' ifadelerini kullandı.