SAMSUN (AA) - Kavak'ta MOBESE sistemi kurulum çalışmaları başladı.

Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, AA muhabirine Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında Kavak ilçesinde belirlenen 10 farklı noktaya 53 MOBESE kamera sistemi kurulacağını söyledi.

MOBESE sisteminin bir ay içinde kurularak faaliyete geçmesinin planlandığını belirten Gökpınar, "İlçemizde MOBESE sistemi kurum çalışmaları başladı. Bu kapsamda ilçemize 53 MOBESE kamera sistemi kurulacak. Bunlardan 33'ü sabit, 10'u hareketli ve 12'si de plaka tanıtım sistemli. Plaka tanıtımına ilişkin 12 MOBESE kameranın 6'sı Havza yönünden Kavak ilçesi girişine, yine 6'sı da Samsun yönünden Kavak girişine kurulacak." dedi.

- Kavak İlçe Sağlık Müdürü Özbey görevine başladı

19 Mayıs İlçe Sağlık Müdürlüğünden Kavak İlçe Sağlık Müdürlüğüne atanan Dr. Evren Özbey, görevine başladı.

Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalarında düzenlenecek sağlık eğitim toplantıları ile vatandaşların çeşitli sağlık konularında bilgilendirilmesine önem vereceğini söyledi.

Kavak İlçe Sağlık Müdürlüğü görevi bir yıldır Dr. Ebru Nur Aslan tarafından vekaleten yürütülüyordu.

- Vezirköprü'de üretilen karpuzlar ilgi görüyor

Vezirköprü ilçesinde üretilen karpuzlar lezzetiyle rağbet görüyor.

Üreticilerden Mehmet Bilgin, tarlalarında karpuz ve kavun hasadına başladıklarını söyledi.

Bahçekonak Mahallesi'nde 12 dönümlük alanda karpuz yetiştirdiğini anlatan Bilgin, "Yıllardır ürünlerimizi organik olarak yetiştiriyoruz. Lezzeti nedeniyle yerli ürünlere ilgi yoğun. Bu yıl 40 ton civarında karpuz hasat etmeyi bekliyorum." dedi.

İlçede yerli karpuzun kilosu 1 liradan satışa sunuluyor.