İskender ZENGİN/ANDIRIN (Kahramanmaraş), () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde şehit düşen jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın Kahramanmaraş'ta yaşayan babası, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı'nın Andırın İlçesi'ndeki ailesine iadei ziyarette bulundu. Birbirlerine sarılarak teselli bulan şehit babaları, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
Lice'de geçen 27 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın Kahramanmaraş'ın Önsen Mahallesi'nde yaşayan ailesi, 24 Ağustos'ta Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlatılması ile şehit olan sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı'nın Andırın İlçesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Ökkeş Korkmaz'ın babası Dursun Korkmaz ile yakınlarının katıldığı ziyarette, şehitlerin yakınları birbirlerine sarılarak baş sağlığı diledi. Şehit Ahmet Bıçakcı’nın babası Hüseyin Bıçakcı, Dursun Korkmaz’a gözyaşlarıyla sarılarak, "Hoş geldin kardeşim. Bizim birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmaya gücü yetemez. Sen benim kardeşim oldun. Acılarımız aynı, her zaman birbirimize destek olacağız. Düşmana karşı dik duracağız" dedi.
'DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Daha önce kendisinin Dursun Korkmaz'ı ziyaret ettiğini hatırlatan şehit babası Hüseyin Bıçakcı, birlik ve beraberlik mesajları vererek, şunları söyledi:
"Dursun Kardeşimi ziyarete Önsen Mahallesi'ne gitmiştim, Kendisi de bugün beni birlik ve beraberlik mesajı vermek için ziyarete geldi. Devletimize, milletimize, askerlerimize, polisimize Allah birlik ve beraberlik versin. Allah düşmanların gözünü kör etsin. Dik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz, Devlet ve millet arkamızda. Başta bizleri yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve yetkililere teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar."
Şehit jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz’ın babası Dursun Korkmaz da, "Vatan ve millet sağ olsun. Şehitlerimizin vatanı cennet olsun. Tüm şehit babalarıyla da buluşmak ümidiyle tüm vatanımıza baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.
Şehit sözleşmeli er Ahmet Bıçakcı’nın annesi Meryem Bıçakcı da, şehit Ökkeş Korkmaz’ın kardeşlerini görünce "Hoş geldiniz kuzularım. Sizler de benim evladımsınız" diyerek gözyaşı döktü.

FOTOĞRAFLI