Rize’de yoğun kardan mahsur kalıp hastaneye götürülemeyen 3 yaşındaki Murat Satır’ın imdadına paletli ambulans yetişti.
Rize’de üç gündür etkili olan soğuk hava ve kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar nedeniyle evlerinde mahsur kalan hastalar; kar paletli ambulanslar ve off-road araçlarının yardımı ile alınıyor. Rize’nin Muradiye Beldesi’ne bağlı Elmalı Köyü’nde ikamet eden 3 yaşındaki Murat Satır, üç günden bu yana süren yüksek ateş şikayetine rağmen köyde kar kalındığı 2 metreyi bulduğu ve yollar kapalı olduğu için hastaneye götürülemiyordu. Ailesinin yardım çağrısı üzerine minik Murat, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin kar paletli ambulans ile gerçekleştirdikleri 4 saatlik başarılı bir operasyonla bulunduğu yerden alınarak hastaneye nakledildi. Operasyon sırasında yol güzergahına düşerek ulaşımı güçleştiren ağaçlar sağlık ekiplerinin çalışması ile kaldırıldı.
Minik Murat’ın annesi Zehra Satır yaptığı açıklamada, oğlunun üç gündür yüksek ateşinin bulunduğunu belirterek "Havale geçirmesinden korkuyordum. İmdadımıza yetişen sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.
Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe ise yaptığı açıklamada, dört gündür karla mücadele ettiklerini ifade ederek tüm zorluklara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirtti.