Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolde Adnan Menderes Üniversitesi adına Didim Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Erel ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pektaşoğlu imzayı attı. Protokol esnasında Doç. Dr. Berrin Güzel ve Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha’ da hazır bulundu.
Bu işbirliği protokolüyle 1000’ e yakın Meslek Yüksekokulu öğrencisinin hijyen konusundaki sorumluluklarına, iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine yönelik iş ve işlemleri yürütebilmeleri için bu kurslarla eğitilmesi sağlanacak.
Ayrıca İş güvenliği, Yangın eğitimi, İlk Yardım vb eğitimlerle iş hayatındaki risklere karşı önceden tedbir almaları ve riskleri en aza indirebilmeleri için eğitilmesi ve Odaya bağlı işletmelere ve çeşitli Otellere istihdamı yönünde etkinliklerin yapılarak öğrencilerin istihdamları yönündeki çalışmaların yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
Konuyla ilgili Didim Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, “İşletmelerin ihtiyacı olan kalifiye elemanları donanımlı bir şekilde işbirliği yaptığımız paydaşlarımızla yetiştirerek istihdama hazır hale getireceğiz ve kurslarımızı şubat ayında başlayacak şekilde planlıyoruz” dedi.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, “Bizler Esnaf Odamız olarak mesleki eğitime her zaman ve her alanda dün olduğu gibi bugünde maddi ve manevi olarak destek sunacağız. Araştırmama göre böyle bir işbirliği Türkiye’ de ilk olacak. Bu işbirliği projenin yaygınlaşması açısından da önem arz ediyor. Bu işbirlikleriyle birlikte Mesleki Eğitim Merkezimiz ve Meslek Yüksekokulumuz’ la çalışmalarımız devam edecektir” dedi.