Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, taş ustası 45 yaşındaki Mahmut Selaniş, 1 ton ağırlığında bazalt taştan Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı. Selaniş, 4 ay süren çalışmayla hazırladığı forsu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hayranı Siverekli 20 yıllık taş ustası Mahmut Selaniş, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için 4 ay önce fors yapmaya başladı. Selaniş, 4 tonluk taşı çekiçle oyan ve sonunda bir ton ağırlığında 1 metre 60 santim uzunluğunda Cumhurbaşkanlığı forsunu hazırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olduğunu ve taştan Cumhurbaşkanlığı forsunu yaptığını anlatan Selaniş şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum ve hayranıyım. 4 ton ağırlığındaki bir taşı Karacadağ bölgesinden ilçe merkezine getirdim ve 4 ay boyunca üzerinde çalıştık. Cumhurbaşkanımıza hediye etmek için bir ton ağırlığında Cumhurbaşkanlığı forsu yaptım. Yaptığım bu forsun Cumhurbaşkanlığı Sarayına çok yakışacağını düşünüyorum. Yaptığım çalışmanın sonuna geldim, bir ton ağırlığındaki forsu, Ankara’ya götürebilmem için yetkililerden yardım bekliyorum."

FOTOĞRAFLI