BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde, operasyonda şehit düşen Binbaşı Ercüment Türkmen’in anısına yaptırılan bronz heykelin yanında yer alan ve geçen yıl aralık ayında alt bölümü taşla kırıldıktan sonra üzeri sprey boya ile çizilen kitabe, mermer üzerine yazılarak yerine konuldu.
Şırnak’ın Silopi İlçesi Cudi Dağı Çelesor Tepe Mevkii’nde 25 Nisan 2008’de PKK'ya yönelik operasyon sırasında Binbaşı Ercüment Türkmen şehit oldu. Eşi Mudanyalı olduğu için burada toprağa verilen Türkmen adına daha sonra tüzel kişiliği sona eren Güzelyalı Belediyesi tarafından Beyazkayalar Mevkii’nde bronz heykel ile binbaşıyı anlatan kitabe konuldu.
Geçen aralık ayında, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından anıtın kitabesinin altı taşlarla kırıldı ve üzeri de sprey boya ile çizildi. Saldırı çevredekiler ve Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın da tepkisine neden oldu.
Mudanya Belediyesi kitabeyi mermer plaka üzerine yazarak anıta yerleştirdi. Belediye Başkanı Türkyılmaz yaptığı açıklamada, yerine takılan mermer yazıtın korunmasını ve şehitlerimize sonsuza kadar saygı gösterilmesini isterken, şöyle dedi:
"Tüm şehitlerimizi önemsediğimiz gibi şehit Binbaşımız Ercümen Türkmen’in de bizim kalbimizdeki yeri çok önemlidir. Şehidimizin anıtına yapılan saygısızlık ve bu yanlış davranıştan doğan zararı Mudanya Belediyesi olarak ortadan kaldırmak bizim görevimiz ve onlara karşı bizlerin bir borcudur."

FOTOĞRAFLI