SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, paydaşı olduğu "Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Acil Eylem Planı" çerçevesinde ilk kez 9 Mart’ta İç Anadolu Bölgesi’nde başlatılan "Antrenörlere Yönelik Bağımlılık ile Mücadelede Farkındalık Eğitimi" programının 26-27 Mayıs’taki durağı Samsun olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelindeki antrenörlere bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimlerin verildiği programın, 9 Mart’ta İç Anadolu Bölgesi’nde 430, 30-31 Mart'ta Akdeniz Bölgesi’nde 214, 27-28 Nisan'da ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde 192 antrenöre ulaştığı belirtildi.

Türkiye’nin üç bölgesinde gerçekleştirilen eğitimlerin dördüncüsünün 26-27 Mayıs'ta Samsun'da düzenleneceğinin aktarıldığı açıklamada, Samsun'daki eğitim programına Amasya, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Krabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ta görev yapan 184 antrenörün katılacağı bildirildi.

Samsun'dan sonra dört bölgeye daha gidecek programın, Doğu Karadeniz’de görev yapan 160, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan 121, Ege Bölgesi’nde görev yapan 190 ve Marmara Bölgesi’nde görev yapan 304 antrenöre yönelik düzenleneceği, program tamamlandığında ise Türkiye genelinde eğitim verilen toplam antrenör sayısının bin 795 olacağı ifade edildi.

Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın şu ifadesine yer verildi:

"Bağımlılığın her türüyle mücadele konusunda hiçbir desteği esirgememiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu zamana kadar 112 projeye 10 milyon lira destek verdik. Antrenörler farkındalık eğitimlerinde kazandıkları bilgileri, geleceğimiz olan ve aynı zamanda çok ciddi desteklerle yolumuza devam etmemiz gereken gençlere aktaracaklar."