Eskişehir Şeker Fabrikası’nın, bu dönem pancar işleme rekoru kırarak günlük 7 bin 716 ton kapasiteye ulaştığı, bunun kapasitenin 516 ton üstünde olduğu belirtildi.
Fabrikada, 16 Eylül 2014 tarihinde pancar alımı ile başlattığı şeker üretimi, 11 Ocak 2015 günü sona erdi. Üretim kampanyası boyunca çiftçilerden toplamda 938 bin ton fireli pancar alınarak, 843 bin ton pancar fabrikasında fiili olarak işlendi. Fabrikanın 3 vardiya ve 24 saat ile çalıştığı 110 günlük süre içerisinde, 101 bin ton kristal şeker, 33 bin ton melas, 173 bin ton yaş küspe üretildi. Günlük 7 bin 736 ton pancar üretilerek fabrika tarihinin rekoru kırıldı. Bu rakam fabrikanın normal kapasitesinden 516 ton daha fazla oldu.
Fabrika Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu, bu başarının başta çiftçiler olmak üzere, işçiler, memurlar, mühendisler ve müteahhit personel sayesinde olduğunu belirtti. Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu, açıklamasında, “Bu başarı bütün camiamızın göstermiş olduğu yüksek gayret ve uyumlu çalışma sonucunda olmuştur. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz. Tüm personellerimiz ve camiamızın bölünmez parçası vefakar ve çalışkan pancar çiftçilerimiz ile el ele ve gönül gönüle güzel yurdumuza hizmet heyecanı içinde olduğumuzu, Eskişehir’in en köklü kurumlarından birisi olan Eskişehir Şeker Fabrikamızın, misyonu ve idealleri doğrultusunda daha güzel ve başarılı bir geleceğe emin adımlarla yürümekte olduğunu, tüm kamuoyuna duyurmanın haklı gururu ve memnuniyeti içerisindeyiz” diye ifade etti.