DÜZCE (AA) - Düzce'de 15 Temmuz şehidi 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmak üzere Türk bayrağı gönderdi.

Beyköy beldesi Çalıcuma Mahallesinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın babası Ramazan ve annesi Hanife Baysan, "Bu Bayrak Bize Emanet" Projesi kapsamında evlerine gelen AK Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç'a Türk bayrağını öperek teslim ettiler.

Duygulu anların yaşandığı bayrak tesliminde konuşan Koç, ecdadımızın Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Darbe girişiminin olduğu geceyi "Tarihimizin en uzun gecesi" olarak nitelendiren Koç, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Ve asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin Adamı üzerinden millete yapılan suikasta müsaade etmedik. 250 kahraman şehit, 2000'den fazla kahraman gazi, Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik."

Teslim aldıkları şanlı Türk Bayrağını 15 Temmuz gecesi düzenlenecek olan TBMM Özel Programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edeceklerini belirten Koç, "Rabbim bu millete bir daha asla ihaneti yaşatmasın." diye konuştu.