Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda oy birliği ile kurucu Başkan Ahmet Nur başkanlığında devam kararı alındı.
MÜSİAD Karabük Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Çevrikköprü Kadıoğlu Tesisleri’nde yapılan genel kurula AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, TSO Başkanı Tuncay Özcan,AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, MÜSİAD Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Yöneticileri, MÜSİAD Kastamonu ve Karadeniz Ereğli Şube Başkanları ile üyeler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan kurucu Başkan Ahmet Nur, MÜSİAD ın Karabük’ te büyüyüp güçlenmesi için bir amacı olması gerektiğini belirterek, “ O amaçta; ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Karabük’ümüzün tüm dinamikleri ile el ele gönül gönüle vererek ortak aklı ön plana çıkartıp Karabük’ümüzün ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak, bu güzel kentimizi ülkemizdeki marka şehirlerle yarışır hale getirmek için ülkemizin ’Kamu yararına Dernek Statüsüne ‘ sahip güçlü bir Sivil Toplum Örgütü olan MÜSİAD çatısı altında toplanmış bulunmaktayız” dedi.
“SANAYİCİ VE İŞADAMLARINI BU ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUM”
“Karabük’ün daha büyük adımlar atması, daha büyük hedeflere ulaşması müşterek bir çalışmayı gerektirir’ diyen Başkan Nur, “ Bu çalışma şehrin tüm dinamikleriyle beraber sanayici ve iş adamlarının da birlikte çalışmayı kendisine bir görev tayin etmesiyle başlar. MÜSİAD bir misyonu ve değerleri olan bir dernektir. Sadece işadamlarının bir araya geldikleri sıradan bir dernek değildir.5 Mayıs 1990 tarihinde kendisine tayin ettiği misyonundan tüm baskı ve zorlamalara rağmen taviz vermeden, hiçbir kırılma yaşamadan bu günlere gelmiştir. Genel Merkez misyonu neyse Karabük misyonu da odur . MÜSİAD ın üyelerinin sorunlarını görüş ve önerilerini Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yerinde iletmek gibi de bir görevi vardır. Bu güzel ülkemizi ve Karabük’ümüzü daha ileri seviyelere getirmek için inanç ve özveriyle çalışan MÜSİAD’ın bu amaçlarını benimseyen Karabük’te yaşayan tüm sanayici ve işadamlarını bu çatı altında birleşmeye çağırıyorum. Çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu olan bu güzide kuruluşun üyesi olmaktan hepimiz gurur ve mutluluk duymaktayız” ifadesine yer verdi.
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, MÜSİAD’ın Karabük’te kurulmasına öncülük edenlere teşekkür ederek, “ Bir çok sivil toplum örgütleri var. Bu sivil toplum örgütlerinin içersinde iş dünyasının kurduğu bazı sivil toplum örgütlerinin zaman zaman nerede durduklarını üzüntü ile izledik. Türkiye’nin büyümesinden, demokrasinin yerleşmesinde bazı sivil toplum örgütlerinin duruşu hepimizi üzdü. Ama MÜSİAD farklı. MÜSİAD milletin içinden doğmuş ve milletin değerleri ile barışık bir sivil toplum örgütü. Ülkenin kalkınmasında devlet alt yatırımları yapar ama, esas, istihdam, ihracat hep işadamlarımızın omzunda büyüyüp gelişir. MÜSAİD Türkiye’de çığ gibi büyüyen ve güçlü bir yumruk olma noktasında hızla gelişiyor” dedi.
MÜSİAD Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Soner Meşe ise, MÜSİAD ile birlikte şehirlerde kardeş olduğunu kaydederek, “85 noktada teşkilatlandık ve büyük bir aileyiz ve kardeş gurubuyuz. Biz artık bir bütünüz ve Yeni Türkiye’nin buna kesinlikle ihtiyacı var. Bir şehrin sorunu varsa yakın iller bir araya gelip birlikte konuşsun ve daha güçlü olsunlar. Bunu meclistede milletvekillerimizde yapabilir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve bilanço raporlarının okunmasının ardından yeni yönetim kurulu seçimine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde yönetim kurulu üyeliklerine, Ahmet Nur, Remnzi Özçelik, Cengiz Ünal, Vedat Namal, Ahmet Şahşn, Hasan Erdemoğlu, Sebati Keskin, Suat Aksu, İsa Akgün ve Ayhan Duru, Denetleme Kuruluna; İsmail Sürmen, Adem Karataş ve Ali Kaya oy birliği ile seçildi.