Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde "Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla trafik ekipleri tarafından okullarda seminer verildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince, ilçe merkezindeki ilk ve ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere güvenli trafik konulu seminer verilerek bilgilendirildi. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Nurettin Can Şenol, “Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında okullardan başlayarak öğrencilere trafik kuralları ve kazaların en aza indirilmesi ile güvenli trafik bilincini vermeye çalıştıklarını belirtti.
Şenol, “Bizim amacımız trafik kazalarında insanlar ölmesin, sakat kalmasın, ocaklar sönmesin diye çocuklarımızdan başlamak suretiyle bütün toplumun kurallara uyması ve trafik konusunda bilinçlenmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.
İki ekip halinde okullara giden Polis memurları Çağatay Karayiğit, Alper Arslan, Erhan Dönmezer ve Özlem Çakır, slayt gösterimi eşliğinde öğrencileri trafik kuralları konusunda bilgilendirdi.