Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Esendere beldesi arasındaki yolun yenilenmesi için çalışmalar sürüyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve Türkiye ile İran arasındaki ulaşımı sağlayan Yüksekova-Esendere arasındaki uluslararası yolun 22 kilometrelik kısmının yenilenmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ekipler, projede bu sene yapılması planlanan 6,5 kilometrelik yolun yaklaşık 5 kilometresini tamamlayarak ulaşıma hazır hale getirdi.

Hummalı bir çalışma yürüterek geç saatlere kadar çalışan ekipler, yolun diğer kısmında da serme, sıkıştırma, temel oluşturma ve sıcak asfalt serme çalışması yaparak, geri kalan 1,5 kilometrelik kısmını da ilerleyen günlerde bitirmeyi hedefliyor.

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hazırlanan projede toplam yol uzunluğunun 26,5 kilometre olduğu ve bu yolun bir kısmının Şemdinli yolunu kapsadığını belirttiler. Projeyle Yüksekova-Esendere ulaşımını sağlayan uluslararası yolun bitümlü sıcak karışım (BSK) standartlarında yapılacağını ifade eden yetkililer, 2017 yılında 8 kilometresi Yüksekova-Esendere, 2,5 kilometresi ise Yüksekova-Şemdinli yolu olmak üzere toplamda 10,5 kilometre yolun tamamlanmasını hedeflediklerini kaydettiler. Yetkililer, 2018’de ise 14’ü Yüksekova-Esendere, 2’si Yüksekova-Şemdinli yolu olmak üzere 16 kilometrelik kısmın tamamlanacağını kaydettiler.

Yüklenici firmanın Formeni Vedat Koçyiğit ise, çalışmaların güzel ilerlediğini aktararak, “Buranın çalışma mevsimi kısadır. Arkadaşlarla birlikte Yüksekova-İran karayolunu rahat bir trafiğe ulaştırmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Gerek karayolları yetkilileri gerekse de yüklenici firma yetkilileri çalışmalardan taviz vermiyor. Yol batı standartlarında yapılıyor. En iyi işçiliği göstererek emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz” dedi.