Isparta Devlet Hastanesi çalışanları Samsun’da silahlı saldırıcı sonucu yaşamını yitiren cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’a yönelik saldırıyı protesto etti.
Isparta Devlet Hastanesi merkez binası poliklinikler önünde gerçekleşen eyleme Kamu Hastaneler Birliği Isparta İl Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Zafer Dirik, Mali Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Karagöz, Isparta Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Hüseyin Durmuş, Mesut İzciler, Salih Tonay ve Adem Comart’ın yanı sıra hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları katıldı.
Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Yavuz yaptığı basın açıklamasında, "Sağlık, bütün insani hizmetler gibi, hizmeti veren ve hizmet isteyenin iş birliğine dayanır. Hastanın isteği sağlığına kavuşmak olduğundan, sağlıkçının da amacı hastanın sağlığa kavuşmasıdır. Fakat bu döngü, zor kullanarak, dayatarak değil, saygı, sevgi ve insani çerçevede gerçekleşmelidir" ifadelerini kullandı.
Sağlık hizmetinde en önemli noktanın çalışan-hasta iletişiminin doğruluğu olduğunu da vurgulayan Yavuz, "Empati, hoşgörü içerisindeki bir iletişimle ancak sağlık hizmeti kolay ve çabuk gerçekleştirilir. Bu yüzden çalışanların olduğu kadar hastaların da bu hoşgörüyü göstermesi gerekir. Çünkü hoşgörüsüz bir iletişim, şiddetle sonuçlanır. Bu yüzden sağlıkçıya şiddet, aslında hastanın kendi sağlığına zarar vermesidir. Nasıl ki hastalarımızın talebi olmasa sağlık hizmeti olmayacaksa, çalışanlarımız olmadığı zaman da hastaların sağlığı tehlikeye girecektir. Dolayısıyla iki taraf da bunun bilincinde olmalıdır. Ülkemiz sağlıkçıya şiddetle mücadele konusunda oldukça yol kat etmiştir. Yasalar çerçevesinde çalışanında hastanın da hakları korunmuştur. Bu mücadele günden güne artmaktadır" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Kamil Furtun ve bütün sağlık şehitleri için Fatiha okundu.