YIKILAN Torbalı'daki Gazi İlköğretim Okulu arsasına Kent Meydanı yapıp, bölgeyi zenginleştirecek bir proje üretmek isteyen Belediye Başkanı İsmail Uygur’a AK Parti grubundan da destek geldi. Konunun gündeme geldiği Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Uygur, “Özel İdare okul yapmak için bizden yer talebinde bulunuyor. Bugüne kadar bu taleplerin hiçbirini geri çevirmedik. Şu an Ticaret Meslek Lisesi olarak görev yapan okul aslında Gazi İlköğretim Okulu’dur, ancak buna rağmen Özel İdare hala eski ve kullanışsız olan arsaya okul yapmak istiyor. 200 metre ilerde 8 dönüme yakın bir yer daha verdik, ama bir türlü kabul ettiremedik” dedi.

UYGUR, “YETKİ VERSİNLER OKUL DA YAPARIZ, HASTANE DE YAPARIZ”

Daha önce de hastane yapılması için Sağlık Meslek Lisesi’nin arkasındaki geniş arsanın verildiğini belirten Başkan Uygur, “Hastane yapılsın diye Sağlık Meslek Lisesi’nin arkasında bulunan alan Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Ama görüyorsunuz yıllardır bomboş duruyor. Bu arsayı istedik, otopark yapalım, yeşil alan yapalım, antrenman sahası yapalım dedik, bize söyledikleri orayı TOKİ’ye satacaklarmış, TOKİ konut yapıp bize satacakmış, oradan para kazanacakmış, o parayla da hastane yapacaklarmış. Versinler arsamızı, ne yapılacaksa biz yapalım, hastaneyi de biz yapalım, okulu da biz yapalım” şeklinde konuştu.

KARATOKLU, “KENT MEYDANI YAPILMALI, KARŞI ÇIKMAK ZORUNDA KALDIK”

Torbalı Mahallesi’nin Kent Meydanı Projesi’ne ihtiyacı olduğunu ancak karşı çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Karatoklu, “Kent Meydanı önemli bir proje, ben de belediye başkanlığı yaptığım için sizi anlıyorum ve tebrik ediyorum. Siz zaten gerekeni yapıp konuyu Büyükşehir Meclisi’ne taşıdınız, ilçemiz çok büyüdü, böyle meydanlara ihtiyacımız var. Belki hükümet CHP olsaydı daha kolay olurdu. Biz karşı çıkmak zorunda kaldık. Bu sorunların ilerde çözüleceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

UYGUR, “KRALDAN ÇOK KRALCI VAR”

Mecliste bugüne kadar siyaset yapmadıklarını ve bütün kararları birlikte aldıklarını hatırlatan Başkan Uygur, “Başbakanın kent meydanı projesinden haberi bile yoktur ama bürokrasideki kraldan çok kralcılar hizmet üretmemize engel olmaya çalışıyorlar” dedi. Belediye meclisinde Özbey yolunun ticari imara açılması da gündeme alındı ve ilgili komisyona devredildi. Ayrıca Başkan Uygur, önümüzdeki günlerde Onur Madalyası almak üzere 30 yıllık kardeş şehir Almanya’nın Wunsiedel kentine gidecek. Kasım ayı Olağan Belediye Meclis toplantısında Torbalı Mahallesi’ne yapılan Cem Evi’nin de isminin Aşık Mahsuni Şerif Kültür Evi olmasına karar verildi.