KASTAMONU (AA) - Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, "Oğlumun şehit olma sebebi çok önemli. Benim çocuğumun elinde silahı yoktu, bombası yoktu, çatışmaya girmemişti. Onun sadece kalemi vardı. O, devletin oradaki emanetlerini korumakla görevliydi." dedi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, bir program kapsamında kente gelen ve kendisini ziyaret eden baba Safitürk'e teşekkür etti.

Bir dönem Mardin'de kendisinin de görev yaptığını belirten Karadeniz, "Muhammed'in şehadeti benim de oradaki hatıralarımı canlandırdı. 15 Temmuz'da Gaziosmanpaşa'da 2 şehidimiz vardı. Bunlardan biri Derikli idi. Umarım bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Baba Safitürk de oğlunun şehit olmasının ardından 80 milyonu yanlarında hissettiklerini dile getirdi.

Oğlunun devletin o bölgedeki emanetlerini koruduğunu vurgulayan Safitürk, şunları kaydetti:

"Oğlumun şehit olma sebebi çok önemli. Benim çocuğumun elinde silahı yoktu, bombası yoktu, çatışmaya girmemişti. Onun sadece kalemi vardı. O, devletin oradaki emanetlerini korumakla görevliydi. Kalemi teröristler tarafına çalışsaydı, devletin ihalelerine onlar için göz yumsaydı bir şey yoktu. Devletin kaynaklarını onların kullanmasına müsaade etmedi. Benim inandığım bir gerçek var. Benim çocuğumun ömrü bitmişti. Bizi teselli eden bu. Ne var ki orada millet için, devlet için, bayrak için olan devletin kaynaklarını kullanmalarına müsaade etmediği için bu olay oldu."

Oğlunun herkesin gönlünde taht kurduğuna dikkati çeken Safitürk, "Oğluma 'Yavrum, soframız kuruluyor, gel' dedim. 'Baba beni devlet nöbetinden geri mi almak istiyorsun?' dedi. Sonra kardeşi ziyaretine gitti. Ağabeyine 'Anlımıza ne yazılırsa o olur' demiş." diye konuştu.