Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, yetişkinlere yönelik açtığı hat, ebru, fotoğrafçılık ve resim kursunda eğitim alan 30 öğrenci, “Kırık Çizgilerden Memleket Manzaraları” adıyla resim ve fotoğraf sergisi açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte kültürel faaliyetleri artırmak amacıyla yetişkinlere yönelik 2017 Mart’ta fotoğraf, ebru ve resim kursu açtı. 30 öğrenci, 4 ay boyunca uzman eğitmenlerden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde fotoğraf, ebru ve resim sanatları hakkında uygulamalı eğitim aldı. Haziranda sona eren kursta öğrencilerin daha çok Diyarbakır tarihi ve kültürünü yansıtan37 fotoğraf, 42 resim, 15 hat ve ebru eserleri, eğitmenler tarafından belirlenerek sergilenmeye hak kazandı.

Sergi olumlu eleştiriler aldı

Öğrenci çalışmalarından oluşan “Kırık Çizgilerden Memleket Manzaraları” sergisi, ilk olarak 14 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide olumlu eleştiriler alan öğrenci eserleri, 21-28 Temmuz tarihleri arasında Dengbej Evi’nde sergilenmeye devam ediyor. Sanatseverler, bu tarihe kadar kursiyerlerin eserlerini görebilecek.

Sergi İçkale Müzesi’nde açılacak

“Kırık Çizgilerden Memleket Manzaraları”adlı sergi son olarak 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İçkale Müzesi’nde görücüye çıkacak.