Ardahan’da köylerine dönmek için yola çıkan 5 araç ve 20 köylü, etkili olan tipi nedeniyle 2 saat mahsur kaldı.
Ardahan merkeze 20 kilometrelik mesafede bulunan Açıkyazı ile Çetinsu Köyü arasındaki bölgede köylüleri taşıyan ve içinde çocuk ile kadınların da bulunduğu 5 araç, akşam saatlerinde köye dönüş esnasında tipiye yakalandı. Yoğun tipiden köylerine 3 kilometre mesafede mahsur kalan 20 kişi, Ardahan İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerinin 2 saatlik zorlu çalışması neticesinde kurtarılarak köylerine ulaştırıldı.
Yolda mahsur kalan vatandaşlar, ’’İşten çıktık ve Çetinsu köyüne gidiyoruz. Toplam 5 araba ve 20 kişi yaklaşık olarak iki saattir burada mahsur kaldık. İl Özel İdaresi ekipleri imdadımıza yetişti. İki saatlik çalışma sonucunda bizleri kurtardılar. ” dediler.
Tipi nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için aralıksız çalıştıklarını söyleyen Halil Odabaşı, ’’Şu anda bütün ekiplerimiz il merkezinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gün içerisinde tipiden mahsur kalan 25 araç kurtarıldı.’’ dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yol ve Ulaşım Hizmetleri müdürü Fuat Aktürk ise, Ekipler, öncelikli olarak yolu ulaşıma kapanan köylerde, sağlık durumu ciddi olanları hastanelere ulaştırdığını ifade ederek; ’’ Özellikle dağ köylerinde kar yağışı ve tipiden dolayı yollarda tıkanmaların yaşandığı, bu kapsamda sürekli ekiplerinin hazır bulundurulduğunu, olası bir aksilikte bölgeye gönderildiğini’’ belirtti.