Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV ) tarafından yetkili firmayla Didim Belediyesi ve Didim ve Yöresi Engelliler Derneği arasında atık yağ toplama kampanyası için protokol imzalandı.
Belediye başkanlık makamında gerçekleşen protokol törenine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Deha Biodizel Firma yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş, İzmir Bölge Müdürleri Zekiye Seda Sönmez ve Aşkın Yenilmez ile Belediye Çevre Mühendisi Aslı Kıray katıldı.
Protokol öncesinde bilgiler veren Belediye Çevre Mühendisi Aslı Kıray sosyal sorumluluk projesi kapsamında atık yağların toplanacağını ve toplanan atık yağları Akülü engelli aracına dönüşeceğini belirterek “Biz bu konuda belediye girişine toplama tankı koyacağız. Ayrıca okullarda ve gönüllü yerlerde de toplama yerleri koyacağız. Bundan sonra toplanacak yağlar firma tarafından alınacak.” dedi.
“10 TON ATIK YAĞ 1 AKÜLÜ ENGELLİ ARACI OLACAK”
İmzalanan protokolün Engelliler haftasına denk gelmesinin anlamlı ve sevindirici olduğunu belirten Didim Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, ‘Engellilere yönelik dönüşüm sağlanması bizleri çok mutlu etti; toplanan 1 litre atık yağı 0,30 kuruş üzerinden alınacak. 10 ton atık yağ bir akülü aracın alınmasını sağlayacak. Didimlilerin duyarlılıklarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
İmzalanan Protokol Çerçevesinde biriktirilen evsel atık yağlar 5 lt ve üzerinde olduğunda Deha Biodizel firması tarafından vatandaşların evlerinden alınacağını, 5lt’den az olan atık yağlar ise atık yağ toplama noktalarında toplanarak çevreye zarar verilmesinin önleneceğini belirten Deha Firma Yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş, imzalanan protokole dair Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Toplatılan atık yağlar geri dönüştürülerek litresi 0,30 kuruştan 10 ton atık yağ karşılığında engelli vatandaşlarımız için akülü araba alınması sağlanacağını belirtti.
Projenin önemini anlatan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Bu güzel projeye gönülden destek veriyoruz. Buradan sağlanan fayda engellilere gidecek olması bizi çok sevindiriyor, avantajlarında biriside atık yağların doğaya atılmasını engellemektir. Projenin sağlıklı bir şekilde devam etmesinden yanayız. Konu ile ilgili Belediye personelimiz, firma yetkilileri ve Engelliler derneği başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyorum ’ ifadelerini kullandı.
Temiz Çevre, Engelsiz Hayat ve bitkisel Atık Yağlarla engellilere destek sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada, evsel atık yağların doğaya zararlarını anlatılacağı,
Evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek için Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Deha Biodizel firması işbirliğiyle broşürler dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.
“İLK AKÜLÜ ARAÇ TESLİM EDİLDİ”
Protokol sonrası Belediye Başkanı A. Deniz Atabay , Deha Firma Yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş, Didim Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, gerçekleştirilen törenle derneğe hibe edilen akülü araç, 10 yıl boyunca hasarsız kullandığı ve ilgili aracın zaman etkeni nedeniyle kullanılamaz hale gelmesinden dolayı, Engelliler derneği tarafından belirlenen İbrahim Budak isimli engelli vatandaşa yeni bir akülü araba hediye edildi.
Evsel atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşlar, yetkililere Didim Belediyesi 444 8109 numaralı çağrı merkezini ya da Deha Biodizel 444 99 24 numaralı alo atık hattına da arayarak ulaşabilirler.