Erzincan kurtuluşunun 97. Yıl dönümü münasebetiyle Ankara’da düzenlenecek olan panelle anlatılacak.
Erzincan’ın kurtuluşu münasebetiyle her yıl şubat ayında ülke çapında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarınca değişik etkinliklerle anlatılan Erzincan şimdi de Ankara’da düzenlenecek olan panelle anlatılacak.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ve Erzincan Dernekleri Federasyonu işbirliğinde Ankara’da düzenlenecek panelde “Erzincan’ın Dünü, Bugünü, Yarını” konuşulacak ve Erzincan’ın düşman işgalinden kurtarılışını, bugünkü ekonomik ve sosyal durumunu, şehrin geleceğe dönük vizyonu anlatılacak.
Erzincan’ın kurtuluşunun 97. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek Panele; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu’da katılacak olup, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan Beyazıtlı’nın yöneteceği Panel’de: Prof. Dr. Fahri Taş “Erzincan’ın Kurtuluşu”, Dr. Hüseyin Ağca “Erzincan’ın Kültür ve Sosyal Yapısı”, Muhittin Kalbur, Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı, “Erzincan Ekonomisine Bakış”, Fatih Sert, KUDAKA Erzincan YDO Koordinatörü, “Erzincan’da Tarım ve Turizm”, Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzincan’ın Ekonomik Vizyonu ( Sorunlar ve Öneriler) konulu tebliğlerin sunulacağı belirtildi.
28 Şubat 2015 tarihinde Ankara Ticaret Odası konferans salonunda saat 14:00’da düzenlenecek panele çok sayıda Erzincanlı bürokrat, işadamı, akademisyen ve çevre illerdeki Erzincan derneklerinin başkanları ve hemşerilerimizin katılması bekleniyor.
Düzenlenecek panel hakkında yapılan ortak açıklamada; “Böyle bir panel düzenlemekle; Ankara’da yaşayan hemşerilerimize ve iş adamlarımıza Erzincan’ın tüm yönleri ile anlatılması, şehrin gelişmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması, hemşerilerimizde Erzincan ilgisinin ve iletişiminin artırılarak bağının güçlendirilmesi, Hemşerilerimizde oluşan bilgi birikim ve tecrübenin Erzincan lehine kullanılmasının sağlanmasını ümit ediyoruz” denildi.